Свински ребърца в чеснова марината с карамелен сос

Необходими продукти:
700 грама свински ребърца
1 глава лук
5 скилидки чесън
2 супени лъжици коняк
0,5 чаена лъжица розмарин
връзка целина
0,5 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
0,5 чаена лъжица микс от смлян пипер - бял, зелен, черен
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица портокалов сок
1 супена лъжица кафява захар
Начин на приготвяне:
Обелете чесъна и лука, нарежете ги и смелете с помощта на блендер до получаване на пюре. Добавете към него всички подправки и коняка, разбийте още веднъж всичко заедно.
Нарежете целината на ситно, сложете и нея в ароматната смес.
Измийте ребърцата със студена вода, подсушете с хартиена кърпа и разрежете на порции. Сложете ги в купа и намажете всички страни с маринатата. Затворете съда с капак и оставете да се мариноват в продължение на 3 - 4 часа. Може да оставите и по-дълго време, ако желаете.
Подредете ребърцата в тава, покрийте с фолио и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за час. След това махнете фолиото, намажете ребърцата със сока, който се е отделил при печенето и върнете във фурната за още 15 - 20 минути, за да се образува апетитна коричка.
Направете соса. За целта използвайте сока, отделил се при печенето на ребрата. Ще ви трябва около 1/2 чаена чаша. Налейте го в подходящ съд, поставете на котлона и прибавете кафявата захар, меда, портокаловия сок и соевия сос. Нека сместа заври, намалете температурата до минимум и оставете на котлона до средна гъстота, като бъркате непрекъснато.
Имайте предвид, че сосът ще се сгъсти още, когато изстине.
Хубаво е да поднесете ребърцата веднага, след като изпечете, полейте с леко охладения сладък сос.
Ароматното месо с вълшебен сос е готово.
Да ви е много вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
НовФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Карамелени филийки с чили
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелизирана захар - рецепта
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
Коментари към Свински ребърца в чеснова марината с карамелен сос