Свински наденички върху канапе от картофено пюре и лук
Необходими продукти:
- 4 свински наденички
- 1 глава лук, нарязана на тънки филийки
- 1/3 чаена чаша вода
- 2/3 чаена чаша пилешки или телешки бульон
- 1 чаена лъжичка масло
- олио за пържене
За картофеното пюре:
- 3 големи картофа, обелени и нарязани
- 5-6 чаени чаши вода
- прясно мляко или сметана
- масло на вкус
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Сварете картофите в тенджера с вода на средно силен огън, докато омекнат.
- Отцедете от водата, като оставите 1/3 чаена чаша от нея.
- Намачкайте картофите и добавете прясно мляко или сметана до желаната консистенция.
- Подправете с масло, сол и черен пипер на вкус, покрийте и оставете настрана.
- Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган на средно силен огън и запържете равномерно наденичките от всяка страна.
- Изсипете 1/3 чаена чаша вода в тигана и гответе, докато почти се изпари.
- Извадете наденичките от тигана и задушете лука в отделилия се сос.
- След като лукът омекне, добавете бульона и брашното и гответе, докато сосът се сгъсти.
- Разпределете картофеното пюре в две чинии и отгоре оформете гнездо с помощта на лъжица.
- Запълнете го със задушения лук, върху него поставете наденичките и залейте със соса.
- Поднесете ги топли.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за домашен бахур
- Боб с наденица и кисело зеле
- Наденички с гъби и лук
- Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
- Празена яхния с картофи и домашна наденица
- Домашна пилешка наденица
- Тортила питки с наденица и яйца
- Домашна пикантна наденица от свинско месо
- Печена домашна наденица с чесън, лук и горчица
Коментари към Свински наденички върху канапе от картофено пюре и лук