Сварени пресни картофи със сметанов сос с моцарела, домати и лук

Необходими продукти:
- пресни картофи (около 10 броя)
- 2 супени лъжици масло
- 1 средно голяма глава кромид, накълцана ситно
- зелен лук, нарязан на парчета с дължина 2-3 сантиметра (4 пера)
- по 1/2 чаена лъжица риган и кимион (смлян)
- 1/2 чаена чаша сметана (готварска)
- 1 чаена чаша настъргана моцарела
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте картофите добре, но не ги обелвайте. Сварете ги до омекване, отцедете от водата и затворете в съд с капак, за да се запазят топли, докато приготвите останалите продукти.
Разтопете маслото на средна температура и в него задушете стария и зеления лук за няколко минути. След това добавете доматите и задушавайте зеленчуците около 5 минути при непрекъснато бъркане.
Налейте сметаната и сложете подправките. Разбъркайте и тогава добавете моцарелата. Оставете върху котлона, докато сиренето се разтопи.
Ако картофите са големи по размер, разрежете на 2 или 4 части всеки и върху тях сложете по лъжичка от готовия сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recepty-blud.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Сварени пресни картофи със сметанов сос с моцарела, домати и лук