Салата с гъби, пържен лук и ечемик
    Вкусна и засищаща салата с гъби, пържен хрупкав лук и белен ечемик. Може да я приготвите за обяд в офиса и да си осигурите фибри, витамини (от група B) и минерали (цинк, магнезийя желязо).
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша белен ечемик
 - сол
 - 2 глави лук, нарязани на тънки пръстени
 - 1/3 чаена чаша олио
 - 2 супени лъжици зехтин
 - 220 грама гъби по избор, едро нарязани
 - черен пипер
 - 2 стръка мащерка
 - 1 скилидка чесън, смачкана с нож
 - 3 супени лъжици масло
 - 1 чаена чаша свеж кориандър
 - 1 чаена чаша магданоз
 - 2 супени лъжици сок от лимон
 - 50 грама пармезан, нарязан на тънки ивици с белачка
 
Начин на приготвяне:
Сварете ечемика в подсолена вода за 20-30 минути, докато омекне. Отцедете и изсипете в тава, разпръснете по повърхността й и оставете да изстине.
През това време сгорещете олиото в касерола и изпържете лука до хрупкавост - около 5-7 минути.
С решетъчна шпатула го прехвърлете върху хартия, за да се отцеди. Подправете със сол.
В тиган затоплете зехтина и когато запуши, сложете гъбите, изпържете ги до златисто. Подправете със сол и пипер и продължете пърженето, докато покафенеят.
Намалете температурата на котлона и добавете мащерката, чесъна и маслото. Наклонете тигана към вас и с пенещото се масло облейте няколко пъти гъбите.
Прехвърлете ги в чинийка, а мащерката и чесъна оставете в съда.
Смесете ечемика с нарязания кориандър, магданоз, полейте с лимонов сок и прибавете пармезана. Сипете 2 лъжици от мазнината, в която сте пържили лука и подправете на вкус със сол и черен пипер.
Добавете гъбите и разбъркайте.
Преди сервиране поръсете с хрупкавия лук и добавете няколко тънки лентички бекон.
bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС БЕТА ГЛЮКАН капсули 100 мг * 90
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
СОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
МЕЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ капсули * 60 ДР. БИОМАСТЕР
МЕЙТАКЕ прах 100 гр. ДР. БИОМАСТЕР
ХЕРИЦИУМ 20% ЕКСТРАКТ капсули * 60 HAWLIK
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
 - Зеленчукови салати
 - Червенееща сърнела
 - Обикновена есенна гъба, Миша гъба
 - Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
 - Царска печурка
 - Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
 - Седефена гъба, Снежанка
 - Обикновена челядинка, Джунджулка, Гвоздейка, Кокошинка
 - Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
 - Сива мухоморка, Сурогризка
 - Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
 
Коментари към Салата с гъби, пържен лук и ечемик