Салата от цвекло с целина и чесън

Необходими продукти:
4 средни глави цвекло
3 стъбла целина
няколко скилидки чесън
листа маруля
лимонов сок
сол на вкус
зехтин
Начин на приготвяне:
Пригответе цвеклото на пара или го изпечете във фурната до готовност. Когато изстине, обелете и нарежете на дълги ивици или на парчета. Измийте и отцедете от водата листата на марулята, целината нарежете на ситно, а чесъна намачкайте с преса.
Смесете цвеклото с чесъна, добавете целината, сложете сол на вкус. Разбъркате и овкусете с лимонов сок и зехтин. Оставете салата за 15 - 20 минути, за да се поемат вкусовете и ароматите и тогава поднесете върху листата маруля, сложени в подходяща чиния.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОГРЕВИЯ НОРМАЛ ПРЕША + ХЕСПЕРИДИН + ЧЕРЕН БЪЗ капсули * 60
ПРОМОБЕТА - ЛИЦИЙ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Употреба на чесъна в Аюрведа
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лечебни ползи от чесън
- Вредната храна оказва значителен ефект върху здравето и поведението ни
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Чеснова майонеза със зехтин
- Смелете лимони с чесън, за да си приготвите чудодеен лек срещу високото кръвно
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
- Често пренебрегваното на българската трапеза червено цвекло е незаменим лек
Коментари към Салата от цвекло с целина и чесън