Гъбена салата със сварени яйца, репички, царевица и горчица
Необходими продукти:
- 1 глава кромид лук
- 400 грама гъби по ваш избор (може печурки или други)
- 200 грама консервирана царевица
- 2 яйце
- 7-8 репички
- зелен лук и свеж копър на вкус
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
За дресинга:
- 1 чаена лъжица горчица
- растително олио по избор или майонеза
Начин на приготвяне:
Обелете стария лук, нарежете го и запържете в 1-2 супени лъжици растителна мазнина. Добавете гъбите (предварително нарязани, разбира се), подправете на вкус със сол и черен пипер и приготвяйте до златисто. След това извадете върху хартия, която да поеме излишното олио.
Сварете двете яйца твърдо, нарежете ги на малки кубчета. Репичките превърнете в тънки кръгчета, зелените подправки накълцайте ситно.
Смесете яйцата, репичките, гъбите с лука и зелените подправки в салатиера и към тях добавете царевичните зърна. Овкусете с дресинг, направен от горчицата и олиото/майонезата, сложете още сол и черен пипер, ако е необходимо, разбъркайте и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1001eda.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
СУОНСЪН КОРДИЦЕПС капсули 600 мг * 120
СОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
МЕЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ капсули * 60 ДР. БИОМАСТЕР
МЕЙТАКЕ прах 100 гр. ДР. БИОМАСТЕР
ХЕРИЦИУМ 20% ЕКСТРАКТ капсули * 60 HAWLIK
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Червенееща сърнела
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Отровна сливовка
- Седефена гъба, Снежанка
- Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
- Сива мухоморка, Сурогризка
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Царска печурка
Коментари към Гъбена салата със сварени яйца, репички, царевица и горчица