Салата от пилешки дробчета с гъби, топено сирене и кисели краставички

Необходими продукти:
- 450 грама пилешки дробчета
- 200 грама гъби
- 3 яйца
- 1-2 кисели краставички
- 1 морков
- глава лук
- топено сирене
- майонеза
Начин на приготвяне:
Дробчетата сварете в подсолена вода, добавете и предпочитани подправки. Когато бъдат готови, изчакайте да се охладят и настържете на едро ренде.
Нарежете тънко гъбите, изпържете ги в олио. Лука нарежете на кубчета, моркова настържете.
Първо запържете лука, след това прибавете моркова и оставете сместа върху котлона до готовност на зеленчуците.
На дъното на подходящ за поднасянето на салатата съд сложете ред от пилешките дробчета, смесени с майонеза. Върху тях зеленчуковата запръжка (без мазнината), следват гъбите, комбинирани с майонеза, а четвъртият слой е от топено сирене и майонеза. Най-отгоре подредете нарязаните на парчета или настъргани сварени яйца, полейте ги с майонеза.
Киселите краставички нарежете на кръгчета, с които декорирайте готовата салата.
Оставете я да престои 2-3 часа и тогава поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Пилешки дробчета с ориз на фурна
- Пилешки дробчета с мед, коняк и соев сос
- Пилешки дробчета с гъби в сметана
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Салата от пилешки дробчета със спанак и ябълки
- Шишчета с мариновани пилешки дробчета
- Задушени пилешки дреболии със зеленчуци и царевица
- Пастет от пилешки черен дроб с кашкавал и зеленчуци
Коментари към Салата от пилешки дробчета с гъби, топено сирене и кисели краставички