Салата от моркови и маслини с чесън и риган
Необходими продукти:
400 грама моркови
50 милилитра зехтин
50 милилитра бял винен оцет
200 грама едри зелени маслини
100 грама черни маслини
1 чаена лъжица риган
4 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Измийте морковите и без да ги обелвате, сложете в тенджера. Залейте ги с вода, колкото да се покрият.
Сварете ги на среден огън в продължение на 15 минути. Когато ги продупчите с вилица, те трябва да бъдат малко твърди. Тогава извадете от водата, нека се охладят, обелете ги и нарежете на едри парчета или кръгчета. Изсипете ги в салатиера и овкусете със зехтина и оцета. Разбъркайте старателно. След това добавете счукания чесън, ригана, нарязания пресен магданоз и маслините.
Подсолете на вкус и отново разбъркайте всичко.
Вече може да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛЕПАРАЦИД сироп за деца 50 мл ДОЛЕРАН ФАРМА
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЛЕПАРАЦИД капсули * 30 ДОЛЕРАН ФАРМА
ХЕРБА ФИКС ГОЛФИКС капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Костилките от маслини прочистват червата
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Салата от моркови и маслини с чесън и риган