Салата от кускус с царевица, маслини и магданоз

Необходими продукти:
- 120 грама кускус
- 200 милилитра бульон
- 100 грама млечна царевица
- 15 зелени маслини
- 1 лимон
- 1 сладка чушка
- 1 скилидка чесън
- 4 пера зелен лук
- 1 връзка магданоз
- 4 супени лъжици зехтин
- черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарежете произволно чушката и чесъна.
Сгорещете 1 супена лъжица зехтин и в него изпържете до омекване чушката заедно със зърната млечна царевица.
Тогава сложете чесъна, а след няколко минути и кускуса. Бъркайте сместа около 2 минути и добавете зеления лук. Налейте горещия или врящ бульон, затворете съда с капак за 3-5 минути.
През това време разбъркайте няколко пъти, за да не се слепи кускусът.
Накълцайте зелените маслини и магданоза, лимоновата кора настържете.
Поръсете салатата с тези продукти, овкусете с останалия зехтин, налейте лъжица прясно изцеден сок от цитруса и разбъркайте.
Ако използвате консервирана царевица, добавете я в края, като отцедите течността.
Гарнирайте със сирене (фета, бяло саламурено или козе).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Салата с кускус, маслини, моцарела и чери домати
- Кускус с тиквички и чери домати
- Кускус със зеленчуци
- Кускус с ароматни треви и бадеми
- Гарнитура от кускус с чесън, лук и масло
- Портокалов кускус
- Кускус с гъби и рикота
- Кускус с моркови, канела и сирене крема
- Здравословни ястия под 300 калории: Пилешки шишчета с кускус и боровинки
- Екзотичен кускус с шамфъстък и зеленчуци
Коментари към Салата от кускус с царевица, маслини и магданоз