Рулца с шунка, кисели краставички и кашкавал
Необходими продукти:
300 милилитра топла вода
10 грама суха мая
100 грама масло
0,5 чаена лъжица сол
2 супени лъжици захар
брашно (колкото поеме)
За плънката:
200 грама шунка
250 грама кашкавал
няколко кисели краставички (2 - 3 - зависи от големината им)
3 - 4 супени лъжици майонеза
Начин на приготвяне:
Разтворете маята във водата, нарежете маслото на малки кубчета, прибавете към него малко брашно и нарежете на ситно с ножа. Сложете солта, захарта и разбъркайте.
След това налейте водата с маята и започнете да добавяте по малко брашно, замесвайки тесто, което да не лепи по ръцете. То трябва да бъде меко и еластично.
Сложете го в купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 30 - 40 минути.
През това време подгответе плънката. Настържете кашкавала, шунката и краставичките нарежете на малки кубчета.
Готовото тесто разделете на две части.
Всяка от тях разточете в пласт с дебелина около 0,5 сантиметра, намажете с майонеза и по повърхността разпределете продуктите за плънката.
Навийте две рула, нарежете на парчета, които подредете в застлана с хартия за печене тава и подмазана с масло.
Получените рулца поръсете с настърган кашкавал и поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 10 - 15 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Медена питка с шоколад
- Турски питки Поача
- Питки със салата от риба тон, яйца и авокадо
- Пълнени питки с гъби, кашкавал и домати
- Картофени питки с чесън и сусам
- Пита с киселец, замесена с кисело мляко
- Ябълкова пита с извара и канела
- Италианска ягодова пита
- Пълнозърнеста содена питка с чесън
- Питки с фета и магданоз
Коментари към Рулца с шунка, кисели краставички и кашкавал