Руло с телешка кайма и синьо сирене
Необходими продукти:
- 250 грама бутер тесто
- 1 яйце, разбито
- 40 милилитра олио
- 400 грама телешка кайма
- 2 малки глави лук, нарязани
- 1 скилидка чесън, накълцана
- 200 милилитра телешки бульон
- 150 грама синьо сирене Рокфор, натрошено
- 1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото и запържете лука за 2-3 минути, като подправите със сол и пипер. Добавете чесъна и намелете температурата.
След 4-5 минути добавете каймата, бъркайте и запържете за 10 минути. Добавете дафиновия лист, бульона и оставете да къкри 20 минути.
Междувременно разточете бутер тестото на квадрат с размери 30 х 30 сантиметра с дебелина половин сантиметър.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сложете каймата в средната част на тестото, оставяйки по 10 сантиметра от двете страни, които след това ще използвате, за да завиете рулото, а в противоположните краища, оставете 3-4 сантиметра борд.
Върху каймата поръсете сиренето Рокфор.
Нарежете на ленти страните на тестото, които са без пълнеж и ги преплетете върху плънката, като ги редувате.
Намажете с разбито яйце рулото и печете за 20-25 минути, до златисто.
Нарежете преди сервиране.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Руло от кайма в доматен сос с чесън и билки
- Руло от кайма с плънка от гъби и лук
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал
- Руло Стефани с кайма от агнешки дреболии
- Руло Стефани с гъби, нарязани яйца, лук и маслини
- Руло от кайма със зеленчуци, яйца и наденица
- Руло от кайма със зеленчукова плънка
- Руло от кайма и плънка от моцарела
- Руло от кайма с плънка от картофи и пармезан в доматен сос
Коментари към Руло с телешка кайма и синьо сирене