Руло с пилешко филе, броколи и шунка
Ако сте почитатели на месото, но ви е омръзнало да го сервирате по познатия начин, задължително изпробвайте тези рецепта. Сочният пълнеж идеално допълва вкусното ароматно месо. Ястието е подходящо както за похапване през седмицата със семейството, така и за посрещане на гости.
Необоходими продукти:
- 3 броя пилешки гърди
- 6 слайса шунка
за пълнежа:
- 1 глава броколи
- 2 чаени чаши чедър
- 170 грама крема сирене
- 1 чаена чаша нарязана на дребно шунка
- 1 чаена лъжица лук на прах
за микса подправки:
- 1 чаена лъжичка готварска сол
- 1 чаена лъжичка млян черен пипер
- 1 чаена лъжичка брашно от чесън
- 1 чаена лъжичка лук на прах
- 1 чаена лъжичка изсушен риган
- 1 чаена лъжичка сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрява на 180 градуса, докато изпълните останалите стъпки от рецептата.
Нарежете на ситно розичките броколи и ги сложете в голяма купа. Настържете в купата сиренето чедър, добавете нарязаната шунка и крема сиренето. Подправете с лука на прах и разбъркайте.
В купичка смесетете подправките - солта, черния пипер, чесъна и лука на прах, ригана и червения пипер.
Разрежете пилешките гърди по дължина без да ги разделяте. Отворете ги и ги овкусете с приготвената подправка. Изтънете ги с чук за пържоли между два листа домакинско фолио.
Сложете хартия за печене в правоъгълна тава за кекс.
Във формата сложете две от пилешките гърди, като те трябва да покриват както дъното, така и стените.
Сложете 6-те слайса шунка върху пилешкото месо - по дъното и стените, като част от тях излиза извън формата.
Сипете микса от броколи и завийте с шунката.
Покрийте с последното пилешко филе с помощта на дръжката на вилица набутайте краищата във формата.
Запечете във фурната за 30 минути.
Оставете да се охлади във формата и извадете с помощта на кухненската хартия.
Нарежете на парчета с дебелина 2 см и сервирайте.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко руло в бутер тесто
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Руло от свински джолан с чесън
- Свинско руло с моркови, спанак и сирене
- Руло от свинско месо с плънка от пилешко и сушени кайсии
- Руло от крема сирене с бекон, ядки и сушени плодове
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Пилешко руло с чесън, орехи и лук
- Мраморно пилешко руло с чесън
- Рулца от пилешки гърди със зеленчуци в млечен сос
Коментари към Руло с пилешко филе, броколи и шунка