Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Руло с пилешко филе, броколи и шунка

Руло с пилешко филе, броколи и шунка

Руло с пилешко филе, броколи и шунка - изображение

Ако сте почитатели на месото, но ви е омръзнало да го сервирате по познатия начин, задължително изпробвайте тези рецепта. Сочният пълнеж идеално допълва вкусното ароматно месо. Ястието е подходящо както за похапване през седмицата със семейството, така и за посрещане на гости.

Необоходими продукти:

  • 3 броя пилешки гърди
  • 6 слайса шунка

за пълнежа:

  • 1 глава броколи
  • 2 чаени чаши чедър
  • 170 грама крема сирене
  • 1 чаена чаша нарязана на дребно шунка
  • 1 чаена лъжица лук на прах

за микса подправки:

  • 1 чаена лъжичка готварска сол
  • 1 чаена лъжичка млян черен пипер
  • 1 чаена лъжичка брашно от чесън
  • 1 чаена лъжичка лук на прах
  • 1 чаена лъжичка изсушен риган
  • 1 чаена лъжичка сладък червен пипер

Начин на приготвяне:

Включете фурната да се загрява на 180 градуса, докато изпълните останалите стъпки от рецептата.

Нарежете на ситно розичките броколи и ги сложете в голяма купа. Настържете в купата сиренето чедър, добавете нарязаната шунка и крема сиренето. Подправете с лука на прах и разбъркайте.

В купичка смесетете подправките - солта, черния пипер, чесъна и лука на прах, ригана и червения пипер.

пилешко филе

Разрежете пилешките гърди по дължина без да ги разделяте. Отворете ги и ги овкусете с приготвената подправка. Изтънете ги с чук за пържоли между два листа домакинско фолио. 

Сложете хартия за печене в правоъгълна тава за кекс.

слагане на филето

Във формата сложете две от пилешките гърди, като те трябва да покриват както дъното, така и стените.

подреждане на шунката

Сложете 6-те слайса шунка върху пилешкото месо - по дъното и стените, като част от тях излиза извън формата.

завиване с шунката

Сипете микса от броколи и завийте с шунката.

покриване с филето

Покрийте с последното пилешко филе с помощта на дръжката на вилица набутайте краищата във формата.

Запечете във фурната за 30 минути.

готовото руло

Оставете да се охлади във формата и извадете с помощта на кухненската хартия.

Нарежете на парчета с дебелина 2 см и сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти