Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Руло с карамелизирани моркови

Руло с карамелизирани моркови

Руло с карамелизирани моркови - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша брашно
  • 1 чаена лъжица канела
  • по 1/2 чаена лъжица сода за хляб, бакпулвер и джинджифил (на прах)
  • 1/4 чаена лъжица индийско орехче и сол
  • 4 големи яйца на стайна температура
  • 1 чаена чаша захар
  • 1/2 чаена чаша настъргани моркови (1 морков)
  • 1/4 чаена чаша пудра захар

за карамелизираните моркови:

  • 1 чаена чаша настъргани моркови
  • 1/2 чаена чаша захар на кристали

за глазурата от крема сирене

  • 500 грама крема сирене
  • 125 грама масло на стайна температура
  • щипка сол
  • 2 чаени чаши пудра захар
  • 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
  • 1-2 чаени лъжици прясно мляко
  • оранжева сладкарска боя
  • по 1/4 чаена чаша орехи, бели и черни стафиди
  • 1 чаена чаша настърган кокос или кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Намазнете голяма правоъгълна тава с масло и отгоре поставете лист пекарска хартия, след което намазнете и нея и я набрашнете.

В купа смесете брашното с набухвателите и подправките.

Яйцата и кристалната захар разбийте с миксер на пяна за около 5 минути. Намалете скоростта на миксера и прибавете настъргания морков и внимателно сипете брашното. Сместа изсипете в тавата и изравнете, след което опечете на 190 градуса за 15 минути (нека фурната бъде предварително стоплена).

Когато блатът е готов, поръсете с 1/4 чаена чаша пудра захар чиста кърпа (това ще предотврати блатът да залепне за текстила). След като извадите блата от фурната, веднага го прехвърлете върху кърпата, махнете пергаментовата хартия и с помощта на кърпата навийте на руло по дължина. Оставете в тази форма да се охлади напълно.

Комбинирайте настъргания морков, захарта и половин чаша вода в касерола. Сложете да ври на средна температура, като разбърквате от време на време, докато сместа се карамелизира - за около 12 минути.

Свалете от котлона и прехвърлете в чиния с помощта на решетъчна лъжица.

За глазурата смесете крема сиренето с маслото и солта, разбивайте за около 3 минути, докато се получи еднородна смес. Намалете скоростта и добавете захарта и ванилията. След още 2 минути, прибавете млякото, за да се получи хубав крем. Завършете с последно разбъркване за още 4 минути. Отделете 1/2 чаена чаша от глазурата.

Сглобете рулото - внимателно развийте и махнете от кърпата и намажете с половината от глазурата, поръсете с орехи, двата вида стафиди и карамелизирани моркови. Навийте и намажете с останалата глазура, след което поръсете с кокос.

Отделената глазура оцветете в оранжево и оформете малки морковчета за украса. Използвайте малки стръкчета магданоз, за да им направите листенца.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: foodnetwork.ca

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиДиетиЛюбопитноИсторияХранене при...ЛайфстайлБотаника