Руло с карамелизирани моркови
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжица канела
- по 1/2 чаена лъжица сода за хляб, бакпулвер и джинджифил (на прах)
- 1/4 чаена лъжица индийско орехче и сол
- 4 големи яйца на стайна температура
- 1 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша настъргани моркови (1 морков)
- 1/4 чаена чаша пудра захар
за карамелизираните моркови:
- 1 чаена чаша настъргани моркови
- 1/2 чаена чаша захар на кристали
за глазурата от крема сирене
- 500 грама крема сирене
- 125 грама масло на стайна температура
- щипка сол
- 2 чаени чаши пудра захар
- 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
- 1-2 чаени лъжици прясно мляко
- оранжева сладкарска боя
- по 1/4 чаена чаша орехи, бели и черни стафиди
- 1 чаена чаша настърган кокос или кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Намазнете голяма правоъгълна тава с масло и отгоре поставете лист пекарска хартия, след което намазнете и нея и я набрашнете.
В купа смесете брашното с набухвателите и подправките.
Яйцата и кристалната захар разбийте с миксер на пяна за около 5 минути. Намалете скоростта на миксера и прибавете настъргания морков и внимателно сипете брашното. Сместа изсипете в тавата и изравнете, след което опечете на 190 градуса за 15 минути (нека фурната бъде предварително стоплена).
Когато блатът е готов, поръсете с 1/4 чаена чаша пудра захар чиста кърпа (това ще предотврати блатът да залепне за текстила). След като извадите блата от фурната, веднага го прехвърлете върху кърпата, махнете пергаментовата хартия и с помощта на кърпата навийте на руло по дължина. Оставете в тази форма да се охлади напълно.
Комбинирайте настъргания морков, захарта и половин чаша вода в касерола. Сложете да ври на средна температура, като разбърквате от време на време, докато сместа се карамелизира - за около 12 минути.
Свалете от котлона и прехвърлете в чиния с помощта на решетъчна лъжица.
За глазурата смесете крема сиренето с маслото и солта, разбивайте за около 3 минути, докато се получи еднородна смес. Намалете скоростта и добавете захарта и ванилията. След още 2 минути, прибавете млякото, за да се получи хубав крем. Завършете с последно разбъркване за още 4 минути. Отделете 1/2 чаена чаша от глазурата.
Сглобете рулото - внимателно развийте и махнете от кърпата и намажете с половината от глазурата, поръсете с орехи, двата вида стафиди и карамелизирани моркови. Навийте и намажете с останалата глазура, след което поръсете с кокос.
Отделената глазура оцветете в оранжево и оформете малки морковчета за украса. Използвайте малки стръкчета магданоз, за да им направите листенца.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: foodnetwork.ca
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА МАСЛО ОТ МОРКОВ 50 мл
ГАНЧЕВ СОК МУЛТИВИТАМИН 750 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ И МОРКОВИ 190 г
МАНУКА ДОКТОР ПОДМЛАДЯВАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ 25 мл
ПИЕР КАРДЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ОЛИО-АКТИВАТОР ЗА ТЕН SPF6 115 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Морковена халва по индийска рецепта
- Болки в ставите - опитайте с моркови
Коментари към Руло с карамелизирани моркови