Морковено руло с лук на пара
Необходими продукти:
- 400 грама бяло брашно
- 250 милилитра вода
- 1 супена лъжица слънчогледово олио
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица готварска сол
- 5 моркова
- 2 глави лук
- 100 грама масло
Начин на приготвяне:
Замесете тесто, смесвайки брашното, водата, солта и олиото. Разделете на 5 части, покрийте ги с кърпа и оставете за 10 минути.
Лука и морковите нарежете на тънки сламки, смесете двата зеленчука и ги полейте с разтопеното масло. Подправете със сол и черен пипер според вкуса си.
Разточете тестото тънко и върху всеки от петте получени пласта разпределете зеленчуците. Навийте рула, които пригответе на пара за половин час под капак на среден огън.
Намажете готовите рула с масло и ги поднесете със заквасена сметана, кефир или пикантен доматен сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ С МОРКОВИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГРИЙН ФАРМАСИ САПУН С МОРКОВИ И ТИКВЕНО МАСЛО 100 гр.
МИУМ ЛАБ МЕНОПАУЗА дражета * 42
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- По време на Втората световна война Англия прокламира, че морковите помагат на хората да виждат в тъмното
- Пилешки гърди с фурми
- Ягодово руло
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- За висока плодовитост хапвайте повече моркови
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Картофени рулца в тесто
- Пържени моркови със соев сос и джинджифил
- Оризово руло с шунка и зеле
Коментари към Морковено руло с лук на пара