Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Морковено руло с лук на пара

Морковено руло с лук на пара

Морковено руло с лук на пара - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама бяло брашно
  • 250 милилитра вода
  • 1 супена лъжица слънчогледово олио
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжица готварска сол
  • 5 моркова
  • 2 глави лук
  • 100 грама масло


Начин на приготвяне:

Замесете тесто, смесвайки брашното, водата, солта и олиото. Разделете на 5 части, покрийте ги с кърпа и оставете за 10 минути.

Лука и морковите нарежете на тънки сламки, смесете двата зеленчука и ги полейте с разтопеното масло. Подправете със сол и черен пипер според вкуса си.

Разточете тестото тънко и върху всеки от петте получени пласта разпределете зеленчуците. Навийте рула, които пригответе на пара за половин час под капак на среден огън.

Намажете готовите рула с масло и ги поднесете със заквасена сметана, кефир или пикантен доматен сос.

 

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиСнимкиЛюбопитноИсторияЛайфстайлХранене при...Ботаника