Морковено руло с лук на пара
Необходими продукти:
- 400 грама бяло брашно
- 250 милилитра вода
- 1 супена лъжица слънчогледово олио
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица готварска сол
- 5 моркова
- 2 глави лук
- 100 грама масло
Начин на приготвяне:
Замесете тесто, смесвайки брашното, водата, солта и олиото. Разделете на 5 части, покрийте ги с кърпа и оставете за 10 минути.
Лука и морковите нарежете на тънки сламки, смесете двата зеленчука и ги полейте с разтопеното масло. Подправете със сол и черен пипер според вкуса си.
Разточете тестото тънко и върху всеки от петте получени пласта разпределете зеленчуците. Навийте рула, които пригответе на пара за половин час под капак на среден огън.
Намажете готовите рула с масло и ги поднесете със заквасена сметана, кефир или пикантен доматен сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЛОРАДИКС МУЛТИВИТАМИН сироп 250 мл SALUS HAUS
БИОХЕРБА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО - СПРЕЙ SPF 30 150 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
МИУМ ЛАБ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дражета * 42
НовВИРУМИН ОПТИ ФИЛТЪР * 120
ГАРДЪН ОФ ЛАЙФ СУРОВ ПРОБИОТИК КОЛОН КЕЪР капсули * 30
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Цветни рулца от тортила питки
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Доматено смути с целина и морков
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Див морков
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Морковено руло с лук на пара