Морковено руло с лук на пара

Необходими продукти:
- 400 грама бяло брашно
- 250 милилитра вода
- 1 супена лъжица слънчогледово олио
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица готварска сол
- 5 моркова
- 2 глави лук
- 100 грама масло
Начин на приготвяне:
Замесете тесто, смесвайки брашното, водата, солта и олиото. Разделете на 5 части, покрийте ги с кърпа и оставете за 10 минути.
Лука и морковите нарежете на тънки сламки, смесете двата зеленчука и ги полейте с разтопеното масло. Подправете със сол и черен пипер според вкуса си.
Разточете тестото тънко и върху всеки от петте получени пласта разпределете зеленчуците. Навийте рула, които пригответе на пара за половин час под капак на среден огън.
Намажете готовите рула с масло и ги поднесете със заквасена сметана, кефир или пикантен доматен сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОВИОТИК за деца саше * 10
ТермолабилниАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛАДРОМЕ БИО МАСЛО ОТ МОРКОВИ (МАСЛЕН МАЦЕРАТ) 100 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ХИМАЛАЯ ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ 10 г
ВИРУМИН ОПТИ ФИЛТЪР * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Моркови за здрави стави
- Морковите предпазват от рак на гърдата
- Как се режат чери доматчета и моркови с форма на сърца
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
Коментари към Морковено руло с лук на пара