Морковено руло с лук на пара
Необходими продукти:
- 400 грама бяло брашно
- 250 милилитра вода
- 1 супена лъжица слънчогледово олио
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица готварска сол
- 5 моркова
- 2 глави лук
- 100 грама масло
Начин на приготвяне:
Замесете тесто, смесвайки брашното, водата, солта и олиото. Разделете на 5 части, покрийте ги с кърпа и оставете за 10 минути.
Лука и морковите нарежете на тънки сламки, смесете двата зеленчука и ги полейте с разтопеното масло. Подправете със сол и черен пипер според вкуса си.
Разточете тестото тънко и върху всеки от петте получени пласта разпределете зеленчуците. Навийте рула, които пригответе на пара за половин час под капак на среден огън.
Намажете готовите рула с масло и ги поднесете със заквасена сметана, кефир или пикантен доматен сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МОРКОВ 5 мл
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И БАНАНИ 750 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ И МОРКОВИ 190 г
КАРОТЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТНО СУХО ОЛИО - СПРЕЙ КОКОС СЪС SPF 30 150 мл
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ МОРКОВ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Див морков
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Морковена халва по индийска рецепта
- Как да направим хартиени моркови за декорация
Коментари към Морковено руло с лук на пара