Руло от тиквички с гъби, чесън и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 тиквички
- 2 яйца
- 350 грама печурки
- по 1/2 връзка копър и магданоз
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 200 милилитра течна готварска сметана с масленост 25%
- 250 грама брашно
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, отрежете краищата им.

Настържете ги.

Отделете белтъците от жълтъците. Последните смесете с тиквичките и брашното, подсолете, добавете и бакпулвера.

Разбъркайте до еднородност на консистенцията.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол.

Добавете ги към тестото, като слагате по малко от пяната и старателно разбърквайте след всяка доза.

Застелете дъното на тава с лист пергамент, който може да напръскате с олио или зехтин. Излейте тестото в съда и го заравнете.

Изпечете го при 180 градуса за 30-40 минути. Щом блатът стане златист, извадете го от фурната.

Направете плънката. Печурките измийте и подсушете.

Нарежете ги на сламки или кубчета.

Лука накълцайте ситно.

Чесъна също.

Изпържете заедно така подготвените продукти за 5-10 минути.

След това налейте сметаната и нека сместа се задушава в продължение на 5-7 минути, докато се сгъсти достатъчно. Подправете.

Готовия блат отлепете от хартията и отново сложете върху нея. Навийте руло, което оставете да се охлади.

Кашкавала настържете ситно.

Магданоза и копъра накълцайте.

Развийте рулото, върху него нанесете гъбената плънка, разпределете кашкавала.


Най-отгоре поръсете със зелените подправки.

Отново оформете руло, като си помагате с краищата на пергамента.


Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Тиквички
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Зеленчукова баница с кефир
- Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал
- Сотирани тиквички с пекани и мента
- Пълнени тиквички с гъби и лук
- Оризова пита с тиквички и кашкавалена заливка
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
Коментари към Руло от тиквички с гъби, чесън и кашкавал