Руло от тиквички с гъби, чесън и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 тиквички
- 2 яйца
- 350 грама печурки
- по 1/2 връзка копър и магданоз
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 200 милилитра течна готварска сметана с масленост 25%
- 250 грама брашно
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, отрежете краищата им.
Настържете ги.
Отделете белтъците от жълтъците. Последните смесете с тиквичките и брашното, подсолете, добавете и бакпулвера.
Разбъркайте до еднородност на консистенцията.
Отделно разбийте белтъците с щипка сол.
Добавете ги към тестото, като слагате по малко от пяната и старателно разбърквайте след всяка доза.
Застелете дъното на тава с лист пергамент, който може да напръскате с олио или зехтин. Излейте тестото в съда и го заравнете.
Изпечете го при 180 градуса за 30-40 минути. Щом блатът стане златист, извадете го от фурната.
Направете плънката. Печурките измийте и подсушете.
Нарежете ги на сламки или кубчета.
Лука накълцайте ситно.
Чесъна също.
Изпържете заедно така подготвените продукти за 5-10 минути.
След това налейте сметаната и нека сместа се задушава в продължение на 5-7 минути, докато се сгъсти достатъчно. Подправете.
Готовия блат отлепете от хартията и отново сложете върху нея. Навийте руло, което оставете да се охлади.
Кашкавала настържете ситно.
Магданоза и копъра накълцайте.
Развийте рулото, върху него нанесете гъбената плънка, разпределете кашкавала.
Най-отгоре поръсете със зелените подправки.
Отново оформете руло, като си помагате с краищата на пергамента.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
Коментари към Руло от тиквички с гъби, чесън и кашкавал