Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Рогчета от бисквитено тесто с извара и меден пълнеж и мак

Рогчета от бисквитено тесто с извара и меден пълнеж и мак

Рогчета от бисквитено тесто с извара и меден пълнеж и мак - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама извара
  • 280 грама пшенично брашно
  • 1 яйце
  • 100 грама захар
  • 50 грама масло
  • 1,5 чаени лъжици набухвател
  • 10 грама ванилия
  • мед и мак на вкус

 

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото, разбийте яйцата със захарта.

Брашното пресейте с ванилията и бакпулвера.

Залейте маковите семена с вряща вода за 20 минути, отцедете течността с помощта на сито.

Към брашното прибавете първо яйцата, след това изварата и накрая размекнатото масло.

Замесете твърдо тесто, което приберете за половин час в хладилника.

Когато го извадите, разточете в кръг. Разрежете на равни триъгълници, намажете ги с мед и поръсете с мак (не слагайте прекалено много мед, защото по време на печенето той ще се разтече).

Навийте рулца, изпечете ги за 15-20 минути във фурната при 180-190 градуса (или докато се появи златистокафява коричка по повърхността им).

рогчета

Щом готовите сладки се охладят, може да поднесете поръсени с пудра захар, да ги полеете с глазура.

рогчета


Да ви е сладко!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gardening.kittens-world.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитно