Рогчета от бисквитено тесто с извара и меден пълнеж и мак

Необходими продукти:
- 250 грама извара
- 280 грама пшенично брашно
- 1 яйце
- 100 грама захар
- 50 грама масло
- 1,5 чаени лъжици набухвател
- 10 грама ванилия
- мед и мак на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото, разбийте яйцата със захарта.
Брашното пресейте с ванилията и бакпулвера.
Залейте маковите семена с вряща вода за 20 минути, отцедете течността с помощта на сито.
Към брашното прибавете първо яйцата, след това изварата и накрая размекнатото масло.
Замесете твърдо тесто, което приберете за половин час в хладилника.
Когато го извадите, разточете в кръг. Разрежете на равни триъгълници, намажете ги с мед и поръсете с мак (не слагайте прекалено много мед, защото по време на печенето той ще се разтече).
Навийте рулца, изпечете ги за 15-20 минути във фурната при 180-190 градуса (или докато се появи златистокафява коричка по повърхността им).
Щом готовите сладки се охладят, може да поднесете поръсени с пудра захар, да ги полеете с глазура.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gardening.kittens-world.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Шоколадов десерт от бисквити с царевичен сироп и маршмелоу
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Бисквити котешки езичета
- Ментови бисквитки с масло
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
Коментари към Рогчета от бисквитено тесто с извара и меден пълнеж и мак