Рогчета от бисквитено тесто с извара и меден пълнеж и мак
    Необходими продукти:
- 250 грама извара
 - 280 грама пшенично брашно
 - 1 яйце
 - 100 грама захар
 - 50 грама масло
 - 1,5 чаени лъжици набухвател
 - 10 грама ванилия
 - мед и мак на вкус
 
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото, разбийте яйцата със захарта.
Брашното пресейте с ванилията и бакпулвера.
Залейте маковите семена с вряща вода за 20 минути, отцедете течността с помощта на сито.
Към брашното прибавете първо яйцата, след това изварата и накрая размекнатото масло.
Замесете твърдо тесто, което приберете за половин час в хладилника.
Когато го извадите, разточете в кръг. Разрежете на равни триъгълници, намажете ги с мед и поръсете с мак (не слагайте прекалено много мед, защото по време на печенето той ще се разтече).
Навийте рулца, изпечете ги за 15-20 минути във фурната при 180-190 градуса (или докато се появи златистокафява коричка по повърхността им).

Щом готовите сладки се охладят, може да поднесете поръсени с пудра захар, да ги полеете с глазура.

Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gardening.kittens-world.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
 - Бонбони и дребни сладки
 - Хрупкави овесени крекери с орехи
 - Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
 - Бисквити с тиква и шоколадови парченца
 - Класически бисквитки с фъстъчено масло
 - Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
 - Канелени бисквити без захар с овесени ядки
 - Овесени бисквити с парченца шоколад
 - Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
 - Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
 - Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
 
Коментари към Рогчета от бисквитено тесто с извара и меден пълнеж и мак