Рогчета от бисквитено тесто с извара и меден пълнеж и мак
Необходими продукти:
- 250 грама извара
- 280 грама пшенично брашно
- 1 яйце
- 100 грама захар
- 50 грама масло
- 1,5 чаени лъжици набухвател
- 10 грама ванилия
- мед и мак на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото, разбийте яйцата със захарта.
Брашното пресейте с ванилията и бакпулвера.
Залейте маковите семена с вряща вода за 20 минути, отцедете течността с помощта на сито.
Към брашното прибавете първо яйцата, след това изварата и накрая размекнатото масло.
Замесете твърдо тесто, което приберете за половин час в хладилника.
Когато го извадите, разточете в кръг. Разрежете на равни триъгълници, намажете ги с мед и поръсете с мак (не слагайте прекалено много мед, защото по време на печенето той ще се разтече).
Навийте рулца, изпечете ги за 15-20 минути във фурната при 180-190 градуса (или докато се появи златистокафява коричка по повърхността им).
Щом готовите сладки се охладят, може да поднесете поръсени с пудра захар, да ги полеете с глазура.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gardening.kittens-world.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Маслени бисквити с жълтък
- Овесени бисквити с мед и орехи
- Ръжени бисквитки с банани и фурми
- Бисквитки от ръжено брашно с мед
- Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
- Бисквити с кондензирано мляко, круши и сусам
- Сметанови бисквитки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бананов десерт с бисквити и шоколадови пръчици
Коментари към Рогчета от бисквитено тесто с извара и меден пълнеж и мак