Рибена супа със сметана
Необходими продукти:
500 грама змиорка или треска
1 морков
1 картоф
100 грама корен целина
бялата част на 1 стрък праз
1 чаена чаша течна сметана (с масленост 25%)
1 жълтък
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
няколко супени лъжици зехтин
1 дафинов лист
5 зърна черен пипер
смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете рибата, след което я извадете от водата и оставете да изстине. Разделете на парчета и отстранете костите.
Моркова и целината нарежете на сламки, праза на полукръгчета, а картофа на кубчета.
Загрейте мазнината в тенджера с дебело дъно и в нея изпържете праза до омекване. След това добавете моркова, целината и нека се приготвят в продължение на 10 минути, бъркайки непрекъснато. Налейте няколко чаши от бульона, сложете картофите и оставете всичко да се вари 10 минути. Следват дафиновия лист и зърната черен пипер и още 15 минути на бавен огън под капак.
Накрая прибавете рибата и нека се приготвя 10 минути след като заври. После я извадете и разпределете в подходящи купи. Налейте част от бульона в малка купа и добавете сметаната и жълтъка. Разбъркайте и изсипете сместа при останалия бульон. Сложете сол и черен пипер на вкус, затоплете леко (не допускайте да заври) и разлейте в купите върху рибата. Поръсете с нарязани магданоз и копър.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Бистра супа с морски дарове
- Супа от сьомга с картофи и сметана
- Супа от копърка с ориз и картофи
- Рибена супа с ориз и картофи
- Крем супа от броколи със сьомга
- Рибена супа с червена къри паста
- Рибена супа с гъби
- Крем супа от сьомга с картофи и лук
- Супа от треска със сметана и картофи
- Пикантна рибена чорба с джинджифил и соев сос
Коментари към Рибена супа със сметана