Пясъчни бисквитки с кленов сироп, петмез и пеканови орехи
Необходими продукти:
За пясъчното тесто:
- 350 грама висококачествено пшенично брашно
- 7,5 грама смляна канела
- 5 грама смлян карамфил
- 5 грама настърган джинджифил
- щипка сол
- 4 грама сода бикарбонат
- 300 грама краве масло
- 200 грама захар (бяла кристална)
- 90 грама тръстикова захар
- 150 грама петмез
- 2 яйца
За плънката:
- 90 грама пеканови орехи
- 45 грама кленов сироп
- 30 грама тръстикова захар
Начин на приготвяне:
Маслото разтопете (на водна баня).
Канелата, карамфила, солта и джинджифила смесете с брашното.
Към вече охладилото се масло добавете яйцата, петмеза и кристалната захар. Разбийте с тел за целта и постепенно изсипете сухата смес, бъркайки до получаването на еднородно тесто.
Приберете го в хладилника за 25 минути, след което разточете и изрежете кръгове с диаметър 3,5 сантиметра (използвайте чаша с подходящ отвор).
Кръгчетата сложете в силиконови форми, като направите вдлъбнатини в средата.
Плънката се получава лесно, трябва само да смелите пекановите ядки заедно с тръстиковата захар и кленовия сироп. Разпределете комбинацията върху тестото, украсете с цели орехи и изпечете бисквитките при 180 градуса.
Добър апетит!
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Лесни солени бисквити с масло
- Домашни слепени бисквити
- Млечен десерт с бисквити и желирани червейчета
- Сладки гъбки
Коментари към Пясъчни бисквитки с кленов сироп, петмез и пеканови орехи