Пясъчни бисквити с крем от халва
Необходими продукти:
- 260 грама масло (200 грама за тестото + 60 грама за крема)
- 1 жълтък
- 100 грама пудра захар
- 300 грама брашно (200 грама пшенично и 100 грама царевично)
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 3 супени лъжици какао
- 3 супени лъжици макови семена
- 60 грама халва
Начин на приготвяне:
Разбъркайте мекото масло с пудрата захар, добавете яйцето, двата вида брашно с бакпулвера и старателно смесете продуктите.
Трябва да получите меко и нежно тесто, което разделете на две равни части. В едната прибавете какаото на прах, а в другата - маковите семена.
Направете по 30 топчета с диаметър около 2 сантиметра от всяко от тестата.
Подредете в покрита с пергамент хартия и ги притиснете с вилица.
Сложете ги да се пекат във фурната 12-15 минути при 180 градуса.
Смесете до еднородност маслото с натрошената халва и с този крем слепете по две готовите и охладени бисквитки, като комбинациите помежду им са по ваш избор.
Да ви е сладко!
За Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Бананови бисквити с овесени ядки и стафиди
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Лесни солени бисквити с масло
- Сладки гъбки
- Домашни слепени бисквити
Коментари към Пясъчни бисквити с крем от халва