Пърленки с крема сирене и свежи подправки
Необходими продукти:
за тестото
- 500 грама брашно
- 250-300 милилитра вода
- 1 чаена лъжица сол
- щипка захар
- 2 супени лъжици зехтин
за плънката
- 200 грама крема сирене
- 100 грама настърган кашкавал
- 1 връзка пресен магданоз
- 2 стръка пресен лук
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка червен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете брашното в купа, направете среда, в която налейте водата, зехтина и подправете със солта и захарта. Направете тесто и го оставете да си почина за половин час. Разделете го на равни по големина топки и ги разточете.
В купичка сложете крема сиренето и го смесете с настъргания кашкавал, нарязаните лук, магданоз, чесън и овкусете с червения пипер. Разбъркайте и оформете топчета от сместа, които сложете в средата на всяка питка.
Загърнете внимателно тестото, разточете го и повторете начина два пъти. Загрейте сух тиган, намажете го със зехтин и изпечете пърленките до златисто и от двете страни.
Поднесете топли, разчупете и им се насладете.
Бон Апети!
Източник: aromatic-cooking.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАКА ПРАХ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
КОПРИВА НА ПРАХ 150 г ЗДРАВНИЦА
БАРБЕЛ ДРЕКСЕЛ ФИНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ 750 г 63686
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
КЕЛТСКА ФИНА МОРСКА СОЛ 500 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
Коментари към Пърленки с крема сирене и свежи подправки