Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Домашно крема сирене с чесън, бекон и лук

Домашно крема сирене с чесън, бекон и лук

Домашно крема сирене с чесън, бекон и лук - изображение

Необходими продукти:


  • 2 литра прясно мляко
  • 3 супени лъжици кисело мляко
  • 10 капки мая за сирене
  • 1/2 супена лъжица сол
  • 100 грама бекон, нарязан фино
  • 2 скилидки чесън, нарязани ситно
  • 1-2 стръка зелен лук
  • черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:


Загрейте прясното мляко, след завиране свалете от котлона и оставете да се охлади до 38 градуса. Ако нямате възможност да измерите температура, пробвайте да задържите пръста си за 10 секунди. Ако това стане, без да ви пари, то градусите са подходящи.

В купичка смесете киселото мляко солта и маята. Разбъркайте и добавете 100 милилитра от топлото мляко. Разбъркайте и върнете сместа в тенджерата. Разсипете в буркани или купа с капак и завийте с одеяло. Добре е да приготвите крема сиренето от вечерта, за да е стегнало до сутринта.

Изсипете продукта в купа, добавете нарязан ситно чесън, черен пипер, нарязан ситно зелен лук и препечен бекон. Разбъркайте, покрийте със стреч фолио и охладете. Намажете на филийка и се насладете на финия и нежен вкус.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.lowcarbmaven.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиБотаникаЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлХранене при...ЛюбопитноДиетиХрани и ястияНовиниСпортИсторияПроизводителиЛечения