Домашно крема сирене с чесън, бекон и лук
Необходими продукти:
- 2 литра прясно мляко
- 3 супени лъжици кисело мляко
- 10 капки мая за сирене
- 1/2 супена лъжица сол
- 100 грама бекон, нарязан фино
- 2 скилидки чесън, нарязани ситно
- 1-2 стръка зелен лук
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте прясното мляко, след завиране свалете от котлона и оставете да се охлади до 38 градуса. Ако нямате възможност да измерите температура, пробвайте да задържите пръста си за 10 секунди. Ако това стане, без да ви пари, то градусите са подходящи.
В купичка смесете киселото мляко солта и маята. Разбъркайте и добавете 100 милилитра от топлото мляко. Разбъркайте и върнете сместа в тенджерата. Разсипете в буркани или купа с капак и завийте с одеяло. Добре е да приготвите крема сиренето от вечерта, за да е стегнало до сутринта.
Изсипете продукта в купа, добавете нарязан ситно чесън, черен пипер, нарязан ситно зелен лук и препечен бекон. Разбъркайте, покрийте със стреч фолио и охладете. Намажете на филийка и се насладете на финия и нежен вкус.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.lowcarbmaven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МОНДИАЛ КРЕМ ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ДЪРВЕНА КУПА 140 мл
МОНДИАЛ КРЕМ ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ПЛАСТМАСОВА КУПА 150 мл
МОНДИАЛ КРЕМ ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ПЛАСТМАСОВА КУПА ЗА ПЪТУВАНЕ 75 мл.
КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 гр. ЗДРАВНИЦА
ЛИМОНОВИ КОРИЧКИ прах 50 г ЗДРАВНИЦА
НАТРИЕВ БЕНЗОАТ 20 г ГАЛЕН ФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Калоферче
- Бял крем, Бял лилиум
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Видове лекарствени форми
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Чубрица - балканска
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Локални средства
Коментари към Домашно крема сирене с чесън, бекон и лук