Пържен шаран, запечен в гъбен сос
Необходими продукти:
- 800 грама шаран (филе)
- 200 грама печурки
- 3 супени лъжици готварска сметана
- 1 глава лук
- 1 кубче гъбен бульон
- 4 супени лъжици олио
- 3 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици лимонов сок
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Докато приготвите рибата и соса, включете фурната на 180 градуса да се загрява.
Разрежете рибеното филе на 4 равни парчета, които оваляйте в брашно и изпържете, докато се покрият с румена коричка. Подредете ги в тава.
Обелете гъбите, нарежете ги тънко, лука накълцайте ситно. Разтворете кубчето бульон в 300 милилитра топла вода.
Изпържете печурките и кромида в тенджера, налейте бульона, сметаната и подправете.
Нека сместа кипне и с нея залейте шарана.
Изпечете рибата за 20 минути във вече горещата фурна.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulray.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изчистим шаран бързо и лесно
- Пържен шаран с чеснов сос
- Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
- Рецепти за пълнен шаран с домати и лук на фурна
- Шаран див
- Шаран на фурна със зеленчуци
- Шаран
- Шаран с лук, гъби и кашкавал
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Пълнен шаран със сушени сини сливи и орехи
Коментари към Пържен шаран, запечен в гъбен сос