Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пържен шаран, запечен в гъбен сос

Пържен шаран, запечен в гъбен сос

Пържен шаран, запечен в гъбен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 800 грама шаран (филе)
  • 200 грама печурки
  • 3 супени лъжици готварска сметана
  • 1 глава лук
  • 1 кубче гъбен бульон
  • 4 супени лъжици олио
  • 3 супени лъжици брашно
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • черен пипер
  • сол


Начин на приготвяне:

Докато приготвите рибата и соса, включете фурната на 180 градуса да се загрява.

Разрежете рибеното филе на 4 равни парчета, които оваляйте в брашно и изпържете, докато се покрият с румена коричка. Подредете ги в тава.

шаран

Обелете гъбите, нарежете ги тънко, лука накълцайте ситно. Разтворете кубчето бульон в 300 милилитра топла вода.

Изпържете печурките и кромида в тенджера, налейте бульона, сметаната и подправете.

гъбен сос

Нека сместа кипне и с нея залейте шарана.

шаран

Изпечете рибата за 20 минути във вече горещата фурна.

шаран

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulray.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия