Пържени царевични топчета с бира
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша царевично брашно
- 3/4 чаена чаша пшенично брашно
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- 3/4 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица захар
- 1/2 чаена чаша накълцан на ситно лук
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 1-2 супени лъжици люта чушка, нарязана на ситно
- 1 голямо яйце
- 1/2 чаена чаша светла бира
Начин на приготвяне:
Сгорещете мазнина, която да покрива с около 5-6 сантиметра дъното на дълбок съд.
В купа комбинирайте двата вида брашно, бакпулвера, солта и захарта. Разбъркайте и след това прибавете лука и чушката.
Разбийте яйцата с бирата и, ако желаете, добавете някакъв лют сос.
Изсипете при брашната и разбъркайте, за да се оформи гъста каша.
С чаена лъжица вземете малко от сместа и сложете в горещото олио - може да си помогнете с друга лъжица, с която да избутате. Изпържете ги за 3-4 минути, до готовност.
Отцедете върху хартия и сервирайте с любим сос.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Пилешки хапки с корнфлейкс и пикантен сос
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Задушени свински хапки с лимон и вино
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Пилешки хапки на фурна с овесено-орехова панировка
Коментари към Пържени царевични топчета с бира