Пържени тиквички с лук и моркови
Необходими продукти:
- 2 тиквички
- 1 морков
- глава стар лук
- 4-6 скилидки чесън
- олио за пържене
- сол
- 1 чаена лъжица захар (без връх)
Начин на приготвяне:
Подгответе продуктите: обелете скилидките чесън, тиквичките може да оставите с корите, ако не са много дебели.
Нарежете лука, тиквичките, чесъна, моркова настържете едро.
Изпържете ги в малко количество нагорещено олио. Първо сложете чесъна, след това добавете лука, морковите и накрая тиквичките.
Поръсете със захарта, подсолете на вкус и разбъркайте.
Зеленчуковата гарнитура е готова, тя е подходящо допълнение към ястия от месо и риба. Освен това може да поднесете като самостоятелно ястие.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookland.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
Коментари към Пържени тиквички с лук и моркови