Пържени тиквички с кайма и чесън

Необходими продукти:
1 килограм тиквички
400 грама кайма
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
сладка чушка по желание
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, ако предпочитате - обелете ги, след което нарежете на сламки с дебелина около 1 сантиметър.
Сгорещете олио в тиган и в него запържете нарязаните скилидки чесън за около 30 секунди. След това прибавете тиквичките, разбъркайте и нека се приготвят, докато се зачервят (през това време не спирайте да бъркате). Подсолете в края на пърженето. Ако решите да използвате чушка, нарежете я и изпържете заедно с тиквичките.
В отделен съд запържете нарязания лук също до зачервяване (в малко количество олио). Добавете каймата, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Оставете сместа да се приготвя на среден огън в продължение на 7-10 минути, като разбърквате.
Следва да изсипете тиквичките в съда при каймата, разбърквайки пържете 2-3 минути и свалете ястието от котлона. Поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: photorecept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ЧЕРЕН ЧЕСЪН капсули 750 мг * 30 ХЕЛТ ЕЙД
ЛЮТ ЧЕРВЕН ПИПЕР + ЧЕСЪН капсули 530 мг * 100 NATURE'S WAY
ИМУН ПАУЪР МАКС таблетки * 60 DOCTOR NATURE
ХЕРБАЛКАН ХЛАМИГОХЕРБ тинктура 50 мл
МАТИСЪН ЧЕРЕН ЧЕСЪН капсули 250 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Панирани шницели от кайма
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Царевица с масло, пармезан и чесън
Коментари към Пържени тиквички с кайма и чесън