Пържени тиквички с кайма и чесън

Необходими продукти:
1 килограм тиквички
400 грама кайма
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
сладка чушка по желание
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, ако предпочитате - обелете ги, след което нарежете на сламки с дебелина около 1 сантиметър.
Сгорещете олио в тиган и в него запържете нарязаните скилидки чесън за около 30 секунди. След това прибавете тиквичките, разбъркайте и нека се приготвят, докато се зачервят (през това време не спирайте да бъркате). Подсолете в края на пърженето. Ако решите да използвате чушка, нарежете я и изпържете заедно с тиквичките.
В отделен съд запържете нарязания лук също до зачервяване (в малко количество олио). Добавете каймата, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Оставете сместа да се приготвя на среден огън в продължение на 7-10 минути, като разбърквате.
Следва да изсипете тиквичките в съда при каймата, разбърквайки пържете 2-3 минути и свалете ястието от котлона. Поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: photorecept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС дражета * 100
НАУ ФУДС МАСЛО ОТ ЧЕСЪН дражета 1500 мг * 100
БИОНДА МАСКА ЗА ПОВРЕДЕНА КОСА С ЧЕСЪН И КЕРАТИН 1000 мл
СУОНСЪН МАСЛО ОТ ЧЕСЪН капсули 500 мг * 250
ПРОМОАУРА ХЕРБАЛС ИМУНИТЕТ БИЛКОВА ФОРМУЛА капсули * 60
ПРОМОГУУД ХАРТ капсули * 60 AYURLIFE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Гриловани мариновани тиквички
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Пържени тиквички с кайма и чесън