Пържени тиквички с кайма и чесън

Необходими продукти:
1 килограм тиквички
400 грама кайма
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
сладка чушка по желание
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, ако предпочитате - обелете ги, след което нарежете на сламки с дебелина около 1 сантиметър.
Сгорещете олио в тиган и в него запържете нарязаните скилидки чесън за около 30 секунди. След това прибавете тиквичките, разбъркайте и нека се приготвят, докато се зачервят (през това време не спирайте да бъркате). Подсолете в края на пърженето. Ако решите да използвате чушка, нарежете я и изпържете заедно с тиквичките.
В отделен съд запържете нарязания лук също до зачервяване (в малко количество олио). Добавете каймата, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Оставете сместа да се приготвя на среден огън в продължение на 7-10 минути, като разбърквате.
Следва да изсипете тиквичките в съда при каймата, разбърквайки пържете 2-3 минути и свалете ястието от котлона. Поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: photorecept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
ХЕРБА ФИКС ГОЛФИКС капсули * 60
ПРОМОБИОХЕРБА ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС капсули 10 мг * 150
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА + ЖЕЛЯЗО БЕЗАЛКОХОЛЕН ИЗВЛЕК 100 мл
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
- Черният чесън и необикновената му история
- Чесън
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Картофен сос с чесън и лимон
- Кои хора трябва да внимават с консумацията на чесън?
Коментари към Пържени тиквички с кайма и чесън