Пържени тиквички с кайма и чесън

Необходими продукти:
1 килограм тиквички
400 грама кайма
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
сладка чушка по желание
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, ако предпочитате - обелете ги, след което нарежете на сламки с дебелина около 1 сантиметър.
Сгорещете олио в тиган и в него запържете нарязаните скилидки чесън за около 30 секунди. След това прибавете тиквичките, разбъркайте и нека се приготвят, докато се зачервят (през това време не спирайте да бъркате). Подсолете в края на пърженето. Ако решите да използвате чушка, нарежете я и изпържете заедно с тиквичките.
В отделен съд запържете нарязания лук също до зачервяване (в малко количество олио). Добавете каймата, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Оставете сместа да се приготвя на среден огън в продължение на 7-10 минути, като разбърквате.
Следва да изсипете тиквичките в съда при каймата, разбърквайки пържете 2-3 минути и свалете ястието от котлона. Поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: photorecept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС дражета * 100
НАУ ФУДС МАСЛО ОТ ЧЕСЪН дражета 1500 мг * 100
БИОНДА МАСКА ЗА ПОВРЕДЕНА КОСА С ЧЕСЪН И КЕРАТИН 1000 мл
СУОНСЪН ПРОЧИСТВАНЕ НА ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА капсули * 60
СУИС ЕНЕРДЖИ ЧЕРЕН ЧЕСЪН + ВИТАМИНИ ОТ ГРУПА B капсули * 20
ГУУД ХАРТ капсули * 60 AYURLIFE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Употреба на чесъна в Аюрведа
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лечебни ползи от чесън
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Чеснова майонеза със зехтин
- Зеленчукова запеканка
- Смелете лимони с чесън, за да си приготвите чудодеен лек срещу високото кръвно
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
Коментари към Пържени тиквички с кайма и чесън