Пържени парченца баклава с орехи
Необходими продукти:
250 милилитра газирана вода
400 грама кафява захар
3 чаени чаши брашно
щипка сол
1 супена лъжица мед
100 грама орехи (може да използвате и сусам) за поръсване
500 милилитра олио
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от брашното и газираната вода, сложете захарта и щипка сол. Оставете го да почива 10 минути.
Сварете сироп от захарта и 140 милилитра от водата. Сладките кристалчета трябва напълно да се разтопят. Щом течността се охлади, прибавете меда и разбъркайте.
Разделете тестото на 5-6 равни части и разточете тънко всяка от тях. Оставете ги да изсъхнат за около 5-6 минути от двете страни.
След това навийте листата на рула, като ги поръсвате с брашно. Нарежете на парчета с ширина около 2 сантиметра, намокрете краищата и ги подравнете (колкото е възможно).
Изпържете така подготвените баклавички от двете страни в добре нагорещеното олио до образуването на златиста коричка. Готовите изваждайте върху хартия, която ще поеме излишната мазнина.
Щом се охладят, потопете ги в сиропа за 30 секунди.
Остава само да поръсите с натрошени орехови ядки или сусам и да се насладите на вкуса.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Баклава от бутер тесто с белтъчен крем, орехи, канела и меден сироп
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
- Турска баклава
- Гогушки
- Баклава с крема сирене и меден сироп
- Баклава чийзкейк
- Шоколадова баклава с орехи и медено-ванилов сироп
- Баклава от бутер тесто с канела, орехи и медена заливка
- Баклава с шамфъстъци и канела
- Медена баклава със сушени плодове
Коментари към Пържени парченца баклава с орехи