Пържени парченца баклава с орехи
    Необходими продукти:
250 милилитра газирана вода
400 грама кафява захар
3 чаени чаши брашно
щипка сол
1 супена лъжица мед
100 грама орехи (може да използвате и сусам) за поръсване
500 милилитра олио
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от брашното и газираната вода, сложете захарта и щипка сол. Оставете го да почива 10 минути.

Сварете сироп от захарта и 140 милилитра от водата. Сладките кристалчета трябва напълно да се разтопят. Щом течността се охлади, прибавете меда и разбъркайте.

Разделете тестото на 5-6 равни части и разточете тънко всяка от тях. Оставете ги да изсъхнат за около 5-6 минути от двете страни.

След това навийте листата на рула, като ги поръсвате с брашно. Нарежете на парчета с ширина около 2 сантиметра, намокрете краищата и ги подравнете (колкото е възможно).

Изпържете така подготвените баклавички от двете страни в добре нагорещеното олио до образуването на златиста коричка. Готовите изваждайте върху хартия, която ще поеме излишната мазнина.

Щом се охладят, потопете ги в сиропа за 30 секунди.
Остава само да поръсите с натрошени орехови ядки или сусам и да се насладите на вкуса.

Добър апетит!
Снимки: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
 - Баклави и сиропирани сладкиши
 - Баклава чийзкейк
 - Шоколадова баклава с орехи и медено-ванилов сироп
 - Баклава с маслено-меден сироп
 - Индийски сиропиран десерт Джалеби
 - Баклава с шамфъстъци и канела
 - Медена баклава със сушени плодове
 - Гогушки
 - Баклава с крема сирене и меден сироп
 - Баклава с бадеми, канела и карамфил
 - Кокосова баклава
 
Коментари към Пържени парченца баклава с орехи