Пържени банани в мед и шоколад

Необходими продукти:
3 узрели банана
60 грама мед
30 милилитра сок от лайм
шоколадови паста или сироп на вкус
оризова хартия
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете бананите и нарежете всеки от тях на 3 равни части.
В подходящ съд смесете меда с лимоновия сок и прибавете шоколадова паста или шоколадов сироп на вкус. Разбъркайте, трябва да се получи еднородна комбинация.
Сложете плодовете и нека престоят в нея известно време.
След това увийте всяко парче банан в оризова хартия, която преди това трябва да потопите в топла вода.
Изпържете в нагорещено олио за кратко и десертът е готов.
Може да поднесете десерта със сметана, сладолед или най-добре с шоколадов сироп.
Добър апетит!
Снимки: cookinglife.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Манука
- Отслабване с мед и канела
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Апитерапия - лечебната сила на меда
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Агаве
Коментари към Пържени банани в мед и шоколад