Пържена скумрия
Необходими продукти:
1 скумрия или брой според желаните порции
брашно за овалване
олио за пържене
сол, смлян черен пипер и други подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете рибата, отрежете главата и опашката й. Измийте под течаща вода и подсушете.
Подправете със сол и смлян черен пипер, оваляйте скумрията в брашно. Отстранете излишното количество от него, за да не прегори по време на термичната обработка.
Сгорещете голямо количество олио в подходящ съди и в него изпържете рибата на среден огън в продължение на 5-7 минути от всяка страна (до образуването на румена коричка).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕГЕНЕРЛАЙФ ОМЕГА-3 + ВИТАМИН D3 500 IU капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС 3523
НовСОЛГАР РИБЕНО МАСЛО меки капсули 1000 мг * 60
КОЛАГЕН ШОТ саше * 15 ТИЕНС
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Пилешки дробчета с лук
- Домашно маринована скумрия
- Пържен пикантен алабаш
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
Коментари към Пържена скумрия