Пържена бакла със сусамово масло

Необходими продукти:
900 грама бакла
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица бяло вино
2 чаени лъжици вода или зеленчуков бульон
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сусамово масло
черен пипер
Начин на приготвяне:
Бланширайте баклата за 2 минути в гореща подсолена вода. След това отцедете и изплакнете със студена вода. Обелете зърната, когато изстинат. Загрейте олиото и в него изпържете баклата, овкусявайки със сол и пипер. Пържете при постоянно бъркане в продължение на няколко минути. Добавете захарта, водата/бульона, виното и пържете още известно време. Накрая сложете сусамовото масло и поднесете.
Ако предпочитате, може да използвате лук или да добавите парченца бекон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАЛИВИТА ПАУЪР БУСТЕР таблетки * 90
ОМЕГА МАСЛО 250 мл ЗДРАВНИЦА
ПАЛМЪРС ОЛИО ЗА ТЯЛО 150 мл
НЕИСС МАСЛО ЗА КОСА И ТЯЛО ВЪЗСТАНОВЯВАЩА ТЕРАПИЯ 125 мл
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 г
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Пилешки дробчета с лук
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Сусам
- Кенаф, Канабинус хибискус
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Пържена бакла със сусамово масло