Пържена бакла със сусамово масло

Необходими продукти:
900 грама бакла
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица бяло вино
2 чаени лъжици вода или зеленчуков бульон
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сусамово масло
черен пипер
Начин на приготвяне:
Бланширайте баклата за 2 минути в гореща подсолена вода. След това отцедете и изплакнете със студена вода. Обелете зърната, когато изстинат. Загрейте олиото и в него изпържете баклата, овкусявайки със сол и пипер. Пържете при постоянно бъркане в продължение на няколко минути. Добавете захарта, водата/бульона, виното и пържете още известно време. Накрая сложете сусамовото масло и поднесете.
Ако предпочитате, може да използвате лук или да добавите парченца бекон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАЛИВИТА ПАУЪР БУСТЕР таблетки * 90
ОМЕГА МАСЛО 250 мл ЗДРАВНИЦА
БИО ДЖИ ПОДХРАНВАЩО БЕБЕШКО ОЛИО ЗА ТЯЛО 200 мл
НУКС MERVEILLANCE LIFT КОРИГИРАЩ ОЛИО-СЕРУМ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ 30 мл
ЙОН КА DETOX СУХО МАСЛО 100 мл
ЛАДРОМЕ РОЛ ОН С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА УМСТВЕНА ЕНЕРГИЯ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Бакла, Черен боб
- Пилешки дробчета с лук
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкаво тофу без пържене
- 13 причини да включите тахана в менюто си
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
- Фокача с подправки, маслини, чесън и сусам
Коментари към Пържена бакла със сусамово масло