Пълнозърнест тарт с домати и леща

Необходими продукти:
за основата
- 1 чаена чаша и половина пълнозърнесто брашно
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1/2 чаена чаша студена вода
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
за пълнежа
- 5-6 пресни листенца от босилек
- 1 чаена чаша сварена леща
- сок от един лимон
- 1 скилидка чесън
- 2 супени лъжици зехтин
- 200 грама чери домати
- 2 стръка пресен розмарин
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Налейте зехтина в купа и го замразете за 30 минути. В блендер сложете брашното, водата солта и налейте студената мазнина. Разбийте до получаването на ронлива смес.
Застелете форма за пай с лист пергамент, разточете тестото и оформете кора. Загрейте фурната на 180 градуса. В чист блендер сложете лещата, босилека, чесъна, лимоновия сок, зехтина и разбийте до хомогенност.
Разпределете получената смес върху тестената кора. Нарежете доматите и ги подредете отгоре. Поръсете със сол, черен пипер и розмарин. Изпечете за 35-40 минути и след готовност охладете, разрежете и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: samibloom.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Плодов тарт с лимонов крем
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Тарт татен
- Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки
- Вегетариански тарт с тиква
- Тарт с цели домати и козе сирене
- Тарт с боровинки и козе сирене
- Тарт с макарони
- Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
- Тарт от бутер тесто с мед и лимонов крем
Коментари към Пълнозърнест тарт с домати и леща