Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пълнозърнести тостери със сьомга, зеленчуци и яйчен белтък

Пълнозърнести тостери със сьомга, зеленчуци и яйчен белтък

Пълнозърнести тостери със сьомга, зеленчуци и яйчен белтък - изображение

Необходими продукти:

  • 2 сурови яйчени белтъка
  • 1 супена лъжица ситно нарязан червен лук
  • 2 плочки (около 80 грама общо) осолена/пушена сьомга
  • 2 кръгчета домати
  • 2 филии пълнозърнест хляб
  • резени краставица
  • зехтин, щипка сол, зелени подправки

 

Начин на приготвяне:

Сгорещете зехтин в тиган и в него изпържете нарязания червен лук, като го разбърквате, докато започне да омеква. Тогава добавете разбитите със сол белтъци и бъркайте безспирно до тяхното побеляване (това ще отнеме около минута).

Запечете хляба и върху всяка филия (докато са още горещи) сложете първо тънки резени краставица, след това белтък, върху него доматени кръгчета, следва сьомгата и украсете със зелени подправки.

Тези тостери са изключително полезни, защото дават на организма немалки количества хром, белтъчини, витамини В2 и РР, натрий, както и го насищат с Омега-3 мастни киселини.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.tsn.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияХранене при...Любопитно