Пълнозърнести тостери със сьомга, зеленчуци и яйчен белтък

Необходими продукти:
- 2 сурови яйчени белтъка
- 1 супена лъжица ситно нарязан червен лук
- 2 плочки (около 80 грама общо) осолена/пушена сьомга
- 2 кръгчета домати
- 2 филии пълнозърнест хляб
- резени краставица
- зехтин, щипка сол, зелени подправки
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтин в тиган и в него изпържете нарязания червен лук, като го разбърквате, докато започне да омеква. Тогава добавете разбитите със сол белтъци и бъркайте безспирно до тяхното побеляване (това ще отнеме около минута).
Запечете хляба и върху всяка филия (докато са още горещи) сложете първо тънки резени краставица, след това белтък, върху него доматени кръгчета, следва сьомгата и украсете със зелени подправки.
Тези тостери са изключително полезни, защото дават на организма немалки количества хром, белтъчини, витамини В2 и РР, натрий, както и го насищат с Омега-3 мастни киселини.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.tsn.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САНДВИЧ ТОСТЕР ACADO
ЦЕКОТЕК ТОСТЕР STEEL & TOAST 2S 03035
ЦЕКОТЕК ТОСТЕР TOAST & TASTE 2S 03027
ТОСТЕР ETA STORIO RED
Безплатна доставка за България!ТОСТЕР ETA STORIO BLACK
БОШ ТОСТЕР модел TAT2M121
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Сьомга в соев сос с джинджифил и печен праз
- Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Сьомга с лимонов ориз на тиган
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Печена сьомга с чесън и бяло вино
- Ориз със сьомга
- Пастет от пушена сьомга с масло и лимонов сок
Коментари към Пълнозърнести тостери със сьомга, зеленчуци и яйчен белтък