Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди

Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди

Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди - изображение

Необходими продукти:


  • 10 филийки пълнозърнест хляб
  • 100 грама микс от семена по избор
  • 70 грама масло
  • 250 грама крема сирене
  • 100 грама маскарпоне
  • сол, черен пипер
  • 3 пресовани чеснови скилидки
  • половин връзка пресен копър
  • лимонов сок
  • 1 лайм, нарязан на четвъртинки
  • 100-150 грама пушена филирана сьомга
  • 100 грама бланширани скариди
  • 2 стръка пресен лук, нарязан ситно
  • магданоз или копър за украса


Начин на приготвяне:


Натрошете хляба или го смелете в блендер. Добавете маслото, семената и изсипете половината смес във форма за торта. Охладете за половин час, а през това направете крема.

Смесете маскарпонето с крема сиренето и подправете с чесън, копър, сол и черен пипер. Добавете лимонов сок и разбъркайте. Разпределете половината крем върху зърнестата основа и покрийте с останалата част.

Върху нея намажете соления крем. Нарежете и подредете сьомгата, скаридите и между тях гарнирайте с резенчета лайм. Украсете с нарязан ситно зелен лук и магданоз или копър. Охладете, разрежете и поднесете.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.valio.fi

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...Здравни съветиЛайфстайлСнимкиНовини