Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди

Необходими продукти:
- 10 филийки пълнозърнест хляб
- 100 грама микс от семена по избор
- 70 грама масло
- 250 грама крема сирене
- 100 грама маскарпоне
- сол, черен пипер
- 3 пресовани чеснови скилидки
- половин връзка пресен копър
- лимонов сок
- 1 лайм, нарязан на четвъртинки
- 100-150 грама пушена филирана сьомга
- 100 грама бланширани скариди
- 2 стръка пресен лук, нарязан ситно
- магданоз или копър за украса
Начин на приготвяне:
Натрошете хляба или го смелете в блендер. Добавете маслото, семената и изсипете половината смес във форма за торта. Охладете за половин час, а през това направете крема.
Смесете маскарпонето с крема сиренето и подправете с чесън, копър, сол и черен пипер. Добавете лимонов сок и разбъркайте. Разпределете половината крем върху зърнестата основа и покрийте с останалата част.
Върху нея намажете соления крем. Нарежете и подредете сьомгата, скаридите и между тях гарнирайте с резенчета лайм. Украсете с нарязан ситно зелен лук и магданоз или копър. Охладете, разрежете и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.valio.fi
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Солена палачинкова торта със сирена
- Солена торта от палачинки
- Картофена торта с шунка и пушено сирене
- Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
- Солена торта с пушена сьомга
- Макаронена торта с кайма и кашкавал
- Картофена торта с пилешка салата и майонеза
- Торта от картофено пюре с риба тон, сварени яйца и маслини
- Солена торта с шунка и кашкавал
Коментари към Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди