Пълнен шаран с пъдпъдъчи яйца

Необходими продукти:
1 шаран
1 глава лук
1 сладка чушка
1 морков
1 скилидка чесън
2 стръка магданоз
2 стръка копър
40 грама масло
2 ч. л. розмарин
6 пъдпъдъчи яйца
Начин на приготвяне
Плънката:
Нарежете зеленчуците на квадратчета и запържете в олио. Посолете. Когато се зачервят, добавете маслото, затворете с капак и оставете така за около 15 минути. След това поръсете със ситно нарязаните магданоз, копър и чесън.
Филетирайте рибата или по-точно отстранете гръбнака, посолете я отвътре и отвън. Сложете половината от плънката, следват пъдпъдъчите яйца и отново зеленчукова смес.
Покрийте дъното на тава с хартия за печене. Поставете рибата върху нея, поръсете с розмарин (около рибата и малко върху нея). Намажете шарана с олио, за да се образува коричка и печете на 220 градуса около 30 минути.
Ястието се сервира полято с марината, приготвена от олио, чесън и магданоз (може и копър).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Шаран див
- Шаран с лук, гъби и кашкавал
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Шаран с гъби и маринован лук
- Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал
- Печен шаран с моркови, див копър и праз
- Маринован печен шаран с кисело зеле
- Пържен цял шаран с лук
- Желиран шаран с мед и стафиди
- Шаран с чеснова хлебна коричка
Коментари към Пълнен шаран с пъдпъдъчи яйца