Пълнен хляб

Необходими продукти:
125 грама масло
2 сварени яйца
2 репички
1 краставица
1 глава лук
80-100 грама шунка
200 грама сирене
сол
1 франзела
Начин на приготвяне:
Разбийте с ръчен миксер или с тел за разбиване на яйца размекнатото масло до получаване на пухкава маса. Нарежете на малки кубчета яйцата, репичките, шунката, лука и краставицата и ги смесете със сиренето и маслото. Посолете и разбъркайте добре. Направете разрез на долната част на франзелата и внимателно изрежете вътрешността с помощта на остър нож. Старателно напълнете франзелата с плънката, внимавайте да не я разкъсате. След това върнете хляба в първоначалния му цял вид. Обвийте плътно с целофан и оставете за една нощ или от сутринта до вечерта в хладилник. Като извадите предястието от хладилника го нарежете на парчета и сервирайте!
Получава се много вкусно и богато предястие и е отлично мезе за вино.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Да разбием заблудите - хляба
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Класическа рецепта за чабата
- Погача за прощъпулник
- Запечен хляб с моцарела, масло и зелени подправки
- Картофен хляб с лук
- Ядков хляб без брашно
Коментари към Пълнен хляб