Пълнен хляб
Необходими продукти:
125 грама масло
2 сварени яйца
2 репички
1 краставица
1 глава лук
80-100 грама шунка
200 грама сирене
сол
1 франзела
Начин на приготвяне:
Разбийте с ръчен миксер или с тел за разбиване на яйца размекнатото масло до получаване на пухкава маса. Нарежете на малки кубчета яйцата, репичките, шунката, лука и краставицата и ги смесете със сиренето и маслото. Посолете и разбъркайте добре. Направете разрез на долната част на франзелата и внимателно изрежете вътрешността с помощта на остър нож. Старателно напълнете франзелата с плънката, внимавайте да не я разкъсате. След това върнете хляба в първоначалния му цял вид. Обвийте плътно с целофан и оставете за една нощ или от сутринта до вечерта в хладилник. Като извадите предястието от хладилника го нарежете на парчета и сервирайте!
Получава се много вкусно и богато предястие и е отлично мезе за вино.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Класическа рецепта за чабата
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Рецепти за домашен хляб без месене (от бяло брашно и от пълнозърнесто със семена)
- Двуседмична диета с хляб
Коментари към Пълнен хляб