Пълнен печен шаран с грейпфрут, чесън и бяло вино
Необходими продукти:
- 1 шаран около килограм и половина
- 1 обелен и нарязан грейпфрут
- 1 глава чесън
- сол, черен пипер
- 1 чаена лъжичка сушена мащерка
- няколко стръка пресен магданоз
- 2 стръка пресен лук
- 2 супени лъжици олио
- 3 супени лъжици бяло вино
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и подсушете рибата. Разрежете я през средата по дължина. Обелете, нарежете грейпфрута и напълнете рибата с част от него.
В разреза сложете нарязан ситно пресен лук, сол, черен пипер, мащерка, пресен магданоз и цели скилидки чесън. Сложете рибата в тавичка, поръсете с олио, налейте виното и загрейте фурна на 200 градуса.
Подредете останалите цитрусови резенчета върху рибата и запечете за 30-35 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете шарана с гарнитура по ваш избор. Отлично се съчетава с варени броколи или картофи.
Добър апетит!
Източник: bucate-aromate.ro
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изчистим шаран бързо и лесно
- Пържен шаран с чеснов сос
- Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
- Рецепти за пълнен шаран с домати и лук на фурна
- Шаран див
- Шаран на фурна със зеленчуци
- Шаран
- Шаран с лук, гъби и кашкавал
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Пълнен шаран със сушени сини сливи и орехи
Коментари към Пълнен печен шаран с грейпфрут, чесън и бяло вино