Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пълнен печен шаран с грейпфрут, чесън и бяло вино

Пълнен печен шаран с грейпфрут, чесън и бяло вино

Пълнен печен шаран с грейпфрут, чесън и бяло вино - изображение

Необходими продукти:


  • 1 шаран около килограм и половина
  • 1 обелен и нарязан грейпфрут
  • 1 глава чесън
  • сол, черен пипер
  • 1 чаена лъжичка сушена мащерка
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 супени лъжици олио
  • 3 супени лъжици бяло вино


Начин на приготвяне:


Почистете, измийте и подсушете рибата. Разрежете я през средата по дължина. Обелете, нарежете грейпфрута и напълнете рибата с част от него.

В разреза сложете нарязан ситно пресен лук, сол, черен пипер, мащерка, пресен магданоз и цели скилидки чесън. Сложете рибата в тавичка, поръсете с олио, налейте виното и загрейте фурна на 200 градуса.

Подредете останалите цитрусови резенчета върху рибата и запечете за 30-35 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете шарана с гарнитура по ваш избор. Отлично се съчетава с варени броколи или картофи.

Добър апетит!

Източник: bucate-aromate.ro

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияДиетиЛайфстайлЛеченияСнимкиАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеИсторияПроизводителиБотаникаХранене при...