Пълнен лук с гъби, бекон и кашкавал
Необходими продукти:
- 8 големи глави лук
- 1 морков, нарязан на ситно
- 500 грама гъби, нарязани на ситно
- 100 грама пушен бекон, нарязан на кубчета
- 150 грама доматено пюре
- 200 грама настърган кашкавал
- 8 тънки резена кашкавал
- 100 грама сирене крема
- 2 яйца
- 2 супени лъжици сметана
- сол и черен пипер на вкус
- пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Внимателно извадете сърцевината на лука и я нарежете на ситно. Заделете лучените чашки настрана.
- Загрейте малко олио в тиган на средно силен огън и запържете лука и моркова за около 2-3 минути.
- Добавете гъбите и бекона, разбъркайте и гответе, докато течността се изпари.
- Прибавете доматеното пюре и магданоза, разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Отдръпнете сместа от котлона и я оставете да се охлади до стайна температура.
- Добавете кубчетата кашкавал и крема сиренето и разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
- Разпределете плънката в лучените чашки и покрийте всяка от тях с резен кашкавал.
- Внимателно ги прехвърлете в тавичка и добавете на дъното около 500 милилитра вода.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на 30 минути.
- Разбийте яйцата със заквасената сметана в купа и залейте пълнените лучени чашки със сместа.
- Печете още 5-10 минути и поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: myculinarystories.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Гъби портобело
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
Коментари към Пълнен лук с гъби, бекон и кашкавал