Пълнен лук със зеленчуци и гъби в бекон
Необходими продукти:
10 средни глави лук
3 сладки жълти чушки
500 грама гъби
1-2 тиквички
10 парчета бекон, достатъчни по размер за обвиването на лука
магданоз или други зелени подправки по избор и на вкус
масло за пържене на зеленчуците
сол на вкус
1 краставица за аранжиране на готовото ястие
Начин на приготвяне:
Налейте достатъчно количество вода в подходяща тенджера, поставете на котлона и когато тя заври сложете целите обелени глави лук. Бланширайте за 2-3 минути, след което извадете с помощта на решетъчна лъжица. Подсушете и внимателно извадете вътрешните слоеве, като оставите 3-4 от крайните.
Сърцевината нарежете на ситно и изпържете в нагорещено масло.
Гъбите, тиквичките и чушките също нарежете на ситно.
Изпържете ги последователно в същия тиган.
След това смесете и прибавете нарязания магданоз, подсолете на вкус.
С получената зеленчукова комбинация напълнете подготвения лук.
Увийте с парчетата бекон, който закрепете с помощта на клечки за зъби.
Подредете в тава и изпечете във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 15 минути или до образуването на апетитна коричка.
Поднесете ястието, оформяйки го красиво с парченца краставица и листенца магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Гъби портобело
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
Коментари към Пълнен лук със зеленчуци и гъби в бекон