Пълнено пиле с картофи и гъби
Необходими продукти:
1 цяло пиле
400 грама картофи
250 грама пресни печурки
1 глава лук
75 грама масло
1/2 връзка копър и магданоз
2 стръка зелен лук
сол и смлян черен пипер на вкус
подправки за пиле
За намазване:
2 супени лъжици заквасена сметана
2 супени лъжици майонеза
3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилето, гъбите избършете с влажна кърпа, обелете лука и картофите.
Нарежете картофите на малки кубчета и ги запържете леко в половината от маслото. Сложете сол и черен пипер на вкус, извадете ги в чиния.
В същия тиган добавете останалото масло и задушете ситно нарязания лук.
Прибавете гъбите, нарязани на парчета, и пържете в продължение на 5 минути, като разбърквате.
Подправете със сол и черен пипер и изсипете при картофите. Прибавете ситно нарязаните зелени подправки и лук, разбъркайте и плънката за пилето е готова.
Смесете 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер с 1 чаена лъжица сол и 1 супена лъжица подправки за пиле.
С тази ароматна комбинация натрийте пилето отвън и отвътре. След това напълнете с приготвената смес от гъби и картофи и зашийте отвора.
Сложете в тава и поставете във фурната при температура от 180 градуса.
Продължителността на печене зависи от големината на пилето: при тегло около 1 килограм - 1 час и 15 минути, за 2 килограма - съответно 2 часа и 30 минути.
През това време трябва да обърнете пилето веднъж и два пъти да го намажете със смес, направена от заквасената сметана, майонезата и намачкания чесън.
Поднесете ястието горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Сладък картоф
- Ливадна виолетка
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
Коментари към Пълнено пиле с картофи и гъби