Пълнени яйца с лук, майонеза и моркови
Необходими продукти:
4 твърдо сварени яйца
1/2 суров морков
1/2 малка глава стара лук
листенца пресен магданоз
100 грама майонеза
олио за пържене
щипка смлян черен пипер
щипка сол
Начин на приготвяне:
Обелете и накълцайте лука ситно.
Моркова настържете.
Изпържете двата зеленчука в нагорещено олио до зачервяване.
Твърдо сварените яйца обелете и разрежете на две части (по дължина).
Извадете жълтъците, а белтъците подредете в чиния.
В купа смесете жълтъците със запържените зеленчуци.
Добавете лъжица майонеза и подправете с щипка черен пипер и също толкова сол.
Намачкайте жълтъците, разбърквайки с останалите продукти. Трябва да се получи мека еднородна комбинация.
Подгответе си красиви магданозени листенца.
С помощта на 2 чаени лъжици напълнете белтъчените половинки с готовата смес.
Сложете отгоре по половин чаена лъжица майонеза.
И украсете с листенца магданоз.
Поднесете предястието охладено.
Добър апетит!
Снимки: tishka.org
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Колко време се варят различните видове яйца
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Великденски пиленца от яйца
- Интересни идеи от яйца за декорация на ястия - Първа част
- Как да обелите варените яйца по-лесно
- 7-дневна диета с яйца
- Пълнени пиленца от яйца за Великден
- Яйчена диета
Коментари към Пълнени яйца с лук, майонеза и моркови