Пълнени яйца с лук, майонеза и моркови
Необходими продукти:
4 твърдо сварени яйца
1/2 суров морков
1/2 малка глава стара лук
листенца пресен магданоз
100 грама майонеза
олио за пържене
щипка смлян черен пипер
щипка сол
Начин на приготвяне:
Обелете и накълцайте лука ситно.

Моркова настържете.

Изпържете двата зеленчука в нагорещено олио до зачервяване.

Твърдо сварените яйца обелете и разрежете на две части (по дължина).

Извадете жълтъците, а белтъците подредете в чиния.

В купа смесете жълтъците със запържените зеленчуци.

Добавете лъжица майонеза и подправете с щипка черен пипер и също толкова сол.

Намачкайте жълтъците, разбърквайки с останалите продукти. Трябва да се получи мека еднородна комбинация.

Подгответе си красиви магданозени листенца.

С помощта на 2 чаени лъжици напълнете белтъчените половинки с готовата смес.

Сложете отгоре по половин чаена лъжица майонеза.

И украсете с листенца магданоз.

Поднесете предястието охладено.

Добър апетит!
Снимки: tishka.org
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Колко време се варят различните видове яйца
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Пълнени яйца с авокадо
- Великденски пиленца от яйца
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Гъбки от шунка, кашкавал, яйца и домати
- Пълнени сварени яйца с шунка, кашкавал и майонеза
- Салата от нахут с домати, яйца и пилешко месо
Коментари към Пълнени яйца с лук, майонеза и моркови