Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени чушки с кълцано месо и царевица

Пълнени чушки с кълцано месо и царевица

Пълнени чушки с кълцано месо и царевица - изображение

Необходими продукти:

  • 1 бял хляб
  • 140 грама царевица (от консерва)
  • 1 глава стар лук и 2 стръка зелен
  • 1/2 връзка магданоз
  • 4 чушки за пълнене или повече
  • 250 грама накълцано свинско месо
  • 250 грама накълцано телешко месо
  • 1 яйце
  • смлян червен пипер
  • 125 милилитра зеленчуков бульон
  • 1 супена лъжица доматено пюре

 

Начин на приготвяне:

Отрежете кората на хляба, меката част залейте с вода. Отцедете течността от консервата, главата стар лук обелете и наситнете. Зеления лук и магданоза измийте и нарежете

Изстискайте хляба, намачкайте го с вилица и прибавете двата вида накълцано месо, нарязания стар лук и яйцето.

Подсолете, подправете с черен и червен пипер, сложете царевичните зърна, магданоза, зеления лук и разбъркайте всичко.

Напълнете чушките с тази смес, подредете ги в дълбока тава и налейте бульона, в който сте разтворили доматеното пюре.

Изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 45 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 7dach.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноДиети