Пълнени чушки с кълцано месо и царевица
Необходими продукти:
- 1 бял хляб
- 140 грама царевица (от консерва)
- 1 глава стар лук и 2 стръка зелен
- 1/2 връзка магданоз
- 4 чушки за пълнене или повече
- 250 грама накълцано свинско месо
- 250 грама накълцано телешко месо
- 1 яйце
- смлян червен пипер
- 125 милилитра зеленчуков бульон
- 1 супена лъжица доматено пюре
Начин на приготвяне:
Отрежете кората на хляба, меката част залейте с вода. Отцедете течността от консервата, главата стар лук обелете и наситнете. Зеления лук и магданоза измийте и нарежете
Изстискайте хляба, намачкайте го с вилица и прибавете двата вида накълцано месо, нарязания стар лук и яйцето.
Подсолете, подправете с черен и червен пипер, сложете царевичните зърна, магданоза, зеления лук и разбъркайте всичко.
Напълнете чушките с тази смес, подредете ги в дълбока тава и налейте бульона, в който сте разтворили доматеното пюре.
Изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 45 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 7dach.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки с кайма, ориз и зеленчуци
- Пълнени чушки с кълцано месо и гъби в сос
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени чушки с кускус и гъби
- Пълнени чушки с кайма, запечени с кашкавал
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Пълнени чушки с кайма и царевица в доматен сос и кашкавалена коричка
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Пълнени чушки с риба тон и риган
Коментари към Пълнени чушки с кълцано месо и царевица