Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени чушки с картофи, пушен колбас и кашкавал в доматен сос

Пълнени чушки с картофи, пушен колбас и кашкавал в доматен сос

Пълнени чушки с картофи, пушен колбас и кашкавал в доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 4 средно големи сладки чушки за пълнене


За плънката:

  • 500-600 грама картофи
  • 150 грама пушен колбас или шунка
  • глава лук
  • подправки на вкус
  • мазнина за пържене
  • 100 грама кашкавал за поръсване

За соса:

  • 500 грама домати (пресни или от консерва)
  • глава кромид
  • 1 супена лъжица захар
  • сол и други подправки на вкус

 

Начин на приготвяне:

Разрежете чушките на две по дължина, почистете ги от семената и подсолете от вътрешната страна.

Лука нарежете на кубчета, а колбаса/шунката - на малки парчета. Запържете първо лука, след това към него прибавете и колбаса и гответе заедно още няколко минути (не препържвайте).

Сварете картофите, обелете ги и намачкайте до получаване на пюре (запазете бульона). Смесете го с лука и колбаса, разбъркайте и налейте малко от картофената отвара, за да не бъде прекалено суха комбинацията.

Подправете на вкус и се заемете с направата на соса.

Обелете главата лук, нарежете я ситно и запържете. Добавете доматите, чиито ципи преди това отстранете (освен ако не използвате белени консервирани домати) и пюрирайте месестата част.

Добавете супена лъжица захар, сол и други подправки по избор. Нека сосът заври, след което прехвърлете в тава така, че да покрие дъното й.

В нея подредете половинките чушки и ги напълнете с картофената смес.

Покрийте съда с лист алуминиево фолио и изпечете във фурната при 180 градуса. Времето зависи от дебелината на чушките, то може да варира от 30 до 50 минути.

Когато ястието бъде готово, поръсете със ситно настърган кашкавал и върнете във фурната, докато покритието се зачерви (7-10 минути).


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gurmel.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиАлт. медицинаИсторияЛайфстайлБотаникаНовиниЛечения