Пълнени чушки с картофи, пушен колбас и кашкавал в доматен сос
Необходими продукти:
- 4 средно големи сладки чушки за пълнене
За плънката:
- 500-600 грама картофи
- 150 грама пушен колбас или шунка
- глава лук
- подправки на вкус
- мазнина за пържене
- 100 грама кашкавал за поръсване
За соса:
- 500 грама домати (пресни или от консерва)
- глава кромид
- 1 супена лъжица захар
- сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете чушките на две по дължина, почистете ги от семената и подсолете от вътрешната страна.
Лука нарежете на кубчета, а колбаса/шунката - на малки парчета. Запържете първо лука, след това към него прибавете и колбаса и гответе заедно още няколко минути (не препържвайте).
Сварете картофите, обелете ги и намачкайте до получаване на пюре (запазете бульона). Смесете го с лука и колбаса, разбъркайте и налейте малко от картофената отвара, за да не бъде прекалено суха комбинацията.
Подправете на вкус и се заемете с направата на соса.
Обелете главата лук, нарежете я ситно и запържете. Добавете доматите, чиито ципи преди това отстранете (освен ако не използвате белени консервирани домати) и пюрирайте месестата част.
Добавете супена лъжица захар, сол и други подправки по избор. Нека сосът заври, след което прехвърлете в тава така, че да покрие дъното й.
В нея подредете половинките чушки и ги напълнете с картофената смес.
Покрийте съда с лист алуминиево фолио и изпечете във фурната при 180 градуса. Времето зависи от дебелината на чушките, то може да варира от 30 до 50 минути.
Когато ястието бъде готово, поръсете със ситно настърган кашкавал и върнете във фурната, докато покритието се зачерви (7-10 минути).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gurmel.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Пълнени чушки с ориз и гъби в доматен сос
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки със сирена в бекон
- Пълнени чушки с варени яйца
- Пълнени чушки с хумус, зеленчуци и кашкавал
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени чушки с гъби, лук, кайма и кашкавал
Коментари към Пълнени чушки с картофи, пушен колбас и кашкавал в доматен сос