Пълнени чушки с "кайма" от зеленчуци

Необходими продукти:
8 чушки за пълнене
2 моркова
1 стрък целина
2 глави лук
200 грама зеле
1 чаена чаша доматен сок
3 супени лъжици олио
магданоз
Начин на приготвяне:
Направете "кайма" от зеленчуците. За целта нарежете лука, морковите, целината, накълцайте зелето на сламки и запържете всичко в масло. Сложете сол на вкус и оставете да изстине.
Отрежете горната част на чушките така, че да може да се използват за "капаци" по-късно, почистете от семената. След това потопете чушките във вряща вода за 12 минути, отцедете от водата с помощта на гевгир и напълнете с плънката, когато изстинат. Подредете напълнените чушки на един ред в подходящ съд, полейте ги с доматения сок, ако ви е останало от "каймата" сложете и нея, задушете в продължение на 20 минути.
Поднесете ястието студено и поръсено с нарязан магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Панирани пълнени чушки с картофи, бекон и топено сирене
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени чушки с просо и гъби
- Панирани пълнени чушки на фурна
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени чушки с кускус и гъби
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с пилешка кайма и бекон
Коментари към Пълнени чушки с "кайма" от зеленчуци