Пълнени чушки с "кайма" от зеленчуци

Необходими продукти:
8 чушки за пълнене
2 моркова
1 стрък целина
2 глави лук
200 грама зеле
1 чаена чаша доматен сок
3 супени лъжици олио
магданоз
Начин на приготвяне:
Направете "кайма" от зеленчуците. За целта нарежете лука, морковите, целината, накълцайте зелето на сламки и запържете всичко в масло. Сложете сол на вкус и оставете да изстине.
Отрежете горната част на чушките така, че да може да се използват за "капаци" по-късно, почистете от семената. След това потопете чушките във вряща вода за 12 минути, отцедете от водата с помощта на гевгир и напълнете с плънката, когато изстинат. Подредете напълнените чушки на един ред в подходящ съд, полейте ги с доматения сок, ако ви е останало от "каймата" сложете и нея, задушете в продължение на 20 минути.
Поднесете ястието студено и поръсено с нарязан магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Пълнени чушки с кайма и царевица в доматен сос и кашкавалена коричка
- Пълнени чушки с риба тон и риган
- Пълнени чушки с тиквички в сметанов сос
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Пълнени чушки с хляб, кашкавал и маслини
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени чушки с кълцано месо и гъби в сос
Коментари към Пълнени чушки с "кайма" от зеленчуци