Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди

Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди

Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди - изображение

Необходими продукти:

  • 10 чушки за пълнене
  • 10 супени лъжици булгур
  • 4 гъби
  • 1 глава лук
  • 1/2 супена лъжица зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • по 1 супена лъжица джоджен, стафиди и доматено пюре
  • по 1 чаена лъжица захар, черен пипер и сол
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 лимон

 

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете кромида, изпържете го в зехтина, прибавете наситнения чесън, а няколко минути по-късно и гъбите, нарязани на парченца. Налейте доматения сок в сместа, сложете измитите зърна булгур и изпържете плънката.

Когато я свалите от котлона, овкусете с по 1 чаена лъжица смлян черен пипер и сол, същото количество захар, сложете останалите подправки и стафидите.

Разбъркайте добре и напълнете чушките със сместа. Подредете ги в дълбока тенджера, залейте с вода, добавете лимонов сок и варете до готовност на булгура (около половин час).

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиДиети