Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
Необходими продукти:
- 10 чушки за пълнене
- 10 супени лъжици булгур
- 4 гъби
- 1 глава лук
- 1/2 супена лъжица зехтин
- 3 скилидки чесън
- по 1 супена лъжица джоджен, стафиди и доматено пюре
- по 1 чаена лъжица захар, черен пипер и сол
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете кромида, изпържете го в зехтина, прибавете наситнения чесън, а няколко минути по-късно и гъбите, нарязани на парченца. Налейте доматения сок в сместа, сложете измитите зърна булгур и изпържете плънката.
Когато я свалите от котлона, овкусете с по 1 чаена лъжица смлян черен пипер и сол, същото количество захар, сложете останалите подправки и стафидите.
Разбъркайте добре и напълнете чушките със сместа. Подредете ги в дълбока тенджера, залейте с вода, добавете лимонов сок и варете до готовност на булгура (около половин час).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Салати от булгур и спанак
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Влезте във форма с булгур
- Рецепти за приготвяне на салата Табуле с булгур
- Пилешка супа с булгур
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Булгур с гъби и лук
- Рецепти за лозови сарми с булгур
Коментари към Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди