Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди

Необходими продукти:
- 10 чушки за пълнене
- 10 супени лъжици булгур
- 4 гъби
- 1 глава лук
- 1/2 супена лъжица зехтин
- 3 скилидки чесън
- по 1 супена лъжица джоджен, стафиди и доматено пюре
- по 1 чаена лъжица захар, черен пипер и сол
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете кромида, изпържете го в зехтина, прибавете наситнения чесън, а няколко минути по-късно и гъбите, нарязани на парченца. Налейте доматения сок в сместа, сложете измитите зърна булгур и изпържете плънката.
Когато я свалите от котлона, овкусете с по 1 чаена лъжица смлян черен пипер и сол, същото количество захар, сложете останалите подправки и стафидите.
Разбъркайте добре и напълнете чушките със сместа. Подредете ги в дълбока тенджера, залейте с вода, добавете лимонов сок и варете до готовност на булгура (около половин час).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени чушки в сметанов сос с лук
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Влезте във форма с булгур
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Пълнени чушки със сирена в бекон
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
Коментари към Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди