Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени пилешки гърди с шунка, ориз и чесън в бяло вино

Пълнени пилешки гърди с шунка, ориз и чесън в бяло вино

Пълнени пилешки гърди с шунка, ориз и чесън в бяло вино - изображение

Необходими продукти:

  • 3 броя пилешки гърди
  • 50 грама шунка
  • 1/2 супена лъжица масло
  • 2 супена лъжици олио
  • подправки
  • 50 милилитра сухо бяло вино

За плънката:

  • 1 супена лъжица извара
  • 50 грама ориз басмати
  • 1/2 супена лъжица краве масло
  • 1/2 чаена лъжица олио
  • 2-3 скилидки чесън
  • по 2-3 стръка естрагон и магданоз


Начин на приготвяне:

Сварете ориза в 100 милилитра вода.

Включете фурната на 180 градуса да загрява.

Накълцайте ситно естрагона и магданоза.

Обелете скилидките, прибавете ги в сместа от олио и масло и запържете, докато омекнат и станат прозрачни, но не златисти. Когато мазнината се ароматизира, извадете чесъна от нея и добавете ориза, изварата, магданоза и естрагона. Разбъркайте.

Начукайте пилешките гърди, овкусете ги и върху всяка сложете по парче шунка, след което разпределете оризовата плънка.

Навийте рулца, закрепете ги с клечки за зъби или завържете с подходящ конец и запържете в олио на сирен огън, докато станат златисти.
Подредете ги в намазнена тава, полейте ги с виното и със сока, който е останал в тигана след запържването.

Изпечете рулцата във вече затоплената фурна. След 20-30 минути ще бъдат готови.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prelest.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти