Пълнени пилешки гърди с шунка, ориз и чесън в бяло вино
Необходими продукти:
- 3 броя пилешки гърди
- 50 грама шунка
- 1/2 супена лъжица масло
- 2 супена лъжици олио
- подправки
- 50 милилитра сухо бяло вино
За плънката:
- 1 супена лъжица извара
- 50 грама ориз басмати
- 1/2 супена лъжица краве масло
- 1/2 чаена лъжица олио
- 2-3 скилидки чесън
- по 2-3 стръка естрагон и магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете ориза в 100 милилитра вода.
Включете фурната на 180 градуса да загрява.
Накълцайте ситно естрагона и магданоза.
Обелете скилидките, прибавете ги в сместа от олио и масло и запържете, докато омекнат и станат прозрачни, но не златисти. Когато мазнината се ароматизира, извадете чесъна от нея и добавете ориза, изварата, магданоза и естрагона. Разбъркайте.
Начукайте пилешките гърди, овкусете ги и върху всяка сложете по парче шунка, след което разпределете оризовата плънка.
Навийте рулца, закрепете ги с клечки за зъби или завържете с подходящ конец и запържете в олио на сирен огън, докато станат златисти.
Подредете ги в намазнена тава, полейте ги с виното и със сока, който е останал в тигана след запържването.
Изпечете рулцата във вече затоплената фурна. След 20-30 минути ще бъдат готови.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prelest.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пълнени пилешки гърди с шунка, ориз и чесън в бяло вино