Пълнени печурки с чесън, зелени подправки и кашкавал
Необходими продукти:
- 500 грама едри печурки
- 1 глава чесън, обелена
- 2 стръка пресен риган
- 2-3 стръка пресен босилек
- няколко стръка пресен магданоз
- 1 чаена лъжичка ронена чубрица
- 20 грама разтопено краве масло
- сол и черен пипер на вкус
- 100 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете гъбите с нож и ги подредете в тава, застлана с лист пергамент.
Пресовайте скилидките чесън с помощта на преса и ги сложете в купичка. Прибавете нарязани ситно магданоз, босилек и риган. Разбъркайте сместа и напълнете печурките.
Поръсете с чубрица и разтопено масло. Подправете със сол, черен пипер и кашкавал. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете предястието за 30-35 минути. Охладете, подредете в чиния и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.julieseatsandtreats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Пълнен хляб с пилешко филе, пушен бекон и гъби
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Печени райски ябълки с холандско сирене, орехи, мед
Коментари към Пълнени печурки с чесън, зелени подправки и кашкавал