Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени печурки с чесън, зелени подправки и кашкавал

Пълнени печурки с чесън, зелени подправки и кашкавал

Пълнени печурки с чесън, зелени подправки и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама едри печурки
  • 1 глава чесън, обелена
  • 2 стръка пресен риган
  • 2-3 стръка пресен босилек
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 1 чаена лъжичка ронена чубрица
  • 20 грама разтопено краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • 100 грама настърган кашкавал


Начин на приготвяне:

Обелете гъбите с нож и ги подредете в тава, застлана с лист пергамент.

пълнени гъби

Пресовайте скилидките чесън с помощта на преса и ги сложете в купичка. Прибавете нарязани ситно магданоз, босилек и риган. Разбъркайте сместа и напълнете печурките.

пълнени гъби

Поръсете с чубрица и разтопено масло. Подправете със сол, черен пипер и кашкавал. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете предястието за 30-35 минути. Охладете, подредете в чиния и поднесете.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.julieseatsandtreats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноБотаникаЗдравни съвети