Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени печурки със зеленчуци и кашкавал

Пълнени печурки със зеленчуци и кашкавал

Пълнени печурки със зеленчуци и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 10-12 средни или големи печурки (може да използвате и други гъби)
  • 1 домат
  • 2-3 зелени чушки (люти или за салата)
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 50 грама кашкавал
  • 5-6 стръка магданоз
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Измийте старателно гъбите под течаща вода. Разделете крачетата от шапките. Издълбайте част от вътрешността на шапките (използвайте чаена лъжица), за да се получи повече свободно пространство, което да напълните.

Настържете едро крачетата, доматите, чушките, магданоза нарежете ситно и смесете всичко. Подправете със зехтина, черния пипер и подсолете.

Подредете гъбите в тава, напълнете ги с готовата смес и сложете във фурната (предварително загрята на 200 градуса) за 15 минути. След това поръсете с настърган кашкавал и върнете за още 10 минути във фурната.

пълени печурки


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: food-nice.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиБотаникаЛюбопитноХрани и ястияСнимкиНовиниСъставкиДиетиЛайфстайлПроизводителиПсихологияКлинични пътекиЗдравни съветиИсторияАлт. медицина