Пълнени печени картофи с бешамел, броколи и кашкавал
Необходими продукти:
- няколко големи картофа
- 50 милилитра зехтин
- кашерна сол
- 150 грама сварени броколи
- 20 грама краве масло
- 2 супени лъжици брашно
- 150 милилитра прясно мляко
- 100 грама кисело мляко
- 2 жълтъка
- сок от половин лимон
- сол, черен пипер, чубрица
- 150 грама настърган чедър
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете картофите, без да ги белите. Загрейте фурната на 200 градуса, намажете картофите със зехтин и поръсете равномерно с едрата сол.
Застелете фурната с лист фолио и сложете зеленчуците да се пекат в директно на решетката докато картофите се разпукат и разтворят.
Извадете и охладете. Направете бешамела като загреете маслото, добавите брашното и разредите със смес от кисело, прясно мляко и лимонов сок.
Бъркайте докато сместа се сгъсти и прибавете жълтъците.
Подправете картофите със сол, черен пипер и чубрица според вкуса.
С помощта на лъжица напълнете с бешамел, гарнирайте с няколко сварени броколи и поръсете с настърган чедър.
Подредете в застлана с лист пергамент тава и запечете отново за 20 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: toriavey.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
Коментари към Пълнени печени картофи с бешамел, броколи и кашкавал