Пълнени картофи със сметаново-гъбена плънка, запечени с кашкавал
Необходими продукти:
- 1 килограм едри картофи
- 500 грама гъби по избор (пресни)
- 2 големи глави стар лук
- 200 грама сметана (заквасена)
- 200 грама кашкавал или друго твърдо сирене
- 3 супени лъжици растителна мазнина/олио
- 2 супени лъжици брашно
- връзка магданоз (може да използвате други предпочитани зелени подправки)
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете картофите за около 10 минути, без да ги обелвате, след което нека се охладят и разрежете на две части по дължината.
С помощта на чаена лъжица издълбайте част от вътрешността, ще се получат симпатични "купички".
Плънката направете, смесвайки нарязаните глави стар лук и гъби, овкусете със смлян черен пипер и сол и изпържете в 3 супени лъжици олио. Добавете брашното, вътрешната част на картофите, която издълбахте, накълцания пресен магданоз и накрая заквасената сметана.
С тази комбинация запълнете картофените купички, поръсете с настърган кашкавал и запечете във фурната, докато покритието се разтопи и придобие златист оттенък.
Получава се чудно предястие, което може да поднесете също като основно или в качеството на гарнитура към месни гозби.
Добър апетит!
Източник: bbqmag.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Пълнени картофи с шунка, кашкавал и яйце
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи по овчарски
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Пълнени картофи с пъдпъдъчи яйца и кашкавал
Коментари към Пълнени картофи със сметаново-гъбена плънка, запечени с кашкавал