Пълнена скумрия със зеленчуци, гъби и сметана
Необходими продукти:
1 скумрия (може прясна, може и замразена)
1 глава лук
микс от зеленчуци по избор (може да използвате готов замразен зеленчуков микс)
100 милилитра сметана с масленост 20%
гъби на вкус
50 - 70 грама кашкавал
1 - 2 супени лъжици лимонов сок
масло
сол, подправки и магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Размразете рибата, ако използвате замразена, подгответе я за пълнене, като я почистите и разрежете.
Направете плънката. Нарежете лука на ситно и го изпържете в олио/масло, прибавете нарязаните гъби и пържете до готовност. Отделно задушете зеленчуците, подправете ги на вкус. Смесете гъбите и зеленчуците, прибавете магданоза.
Поставете скумрията в подмазана тава, с помощта на клечки за зъби прикрепете краищата, за да се образува лодка. Овкусете вътрешността с подправки, напръскайте с лимонов сок отвътре и отвън. Напълнете със зеленчуковата смес, поръсете с настърган кашкавал, залейте със сметаната и поставете ястието да се пече в предварително загрята да 180 градуса фурна в продължение на 25 - 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Гъби портобело
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Зърнеста копринка
- Свинско с гъби в сметана
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
Коментари към Пълнена скумрия със зеленчуци, гъби и сметана