Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пухкави хлебчета с царевично брашно

Пухкави хлебчета с царевично брашно

Пухкави хлебчета с царевично брашно - изображение

Необходими продукти за 24 броя:

  • 4 големи яйца
  • 6 супени лъжици масло (4 от него разтопени, останалите на стайна температура)
  • 2 чаени лъжици сол
  • 3 1/2 чаени чаши прясно мляко
  • 1 1/2 чаена чаша бяло пшенично брашно
  • 1 чаена чаша фино смляно царевично брашно

Начин на приготвяне:

Разбийте с тел яйцата с разтопеното масло. Добавете солта, млякото и комбинирайте.

Пресейте двата вида брашна в яйчената смес и разбъркайте добре. Оставете тестото да престои от 30 минути до 4 часа.

Включете фурната ви да се подгрява на 200 градуса.

Сложете в две тави за мъфини с незалепващо покритие във фурната за 5 минути, за да се сгорещят. Извадете ги и ги намажете обилно с масло, след което пак върнете във фурната за още 5 минути.

Когато изтече времето, извадете тавите и напълнете до горе всяка чашка.

Печете 15 минути, след това намалете температурата на печката на 180 градуса и печете още около 15 минути, докато хлебчетата се надуят и станат златистокафяви.

Изчакайте известно време да се охладят хлебчетата и ги извадете от формите, след което сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети