Пухкави хлебчета с царевично брашно
Необходими продукти за 24 броя:
- 4 големи яйца
- 6 супени лъжици масло (4 от него разтопени, останалите на стайна температура)
- 2 чаени лъжици сол
- 3 1/2 чаени чаши прясно мляко
- 1 1/2 чаена чаша бяло пшенично брашно
- 1 чаена чаша фино смляно царевично брашно
Начин на приготвяне:
Разбийте с тел яйцата с разтопеното масло. Добавете солта, млякото и комбинирайте.
Пресейте двата вида брашна в яйчената смес и разбъркайте добре. Оставете тестото да престои от 30 минути до 4 часа.
Включете фурната ви да се подгрява на 200 градуса.
Сложете в две тави за мъфини с незалепващо покритие във фурната за 5 минути, за да се сгорещят. Извадете ги и ги намажете обилно с масло, след което пак върнете във фурната за още 5 минути.
Когато изтече времето, извадете тавите и напълнете до горе всяка чашка.
Печете 15 минути, след това намалете температурата на печката на 180 градуса и печете още около 15 минути, докато хлебчетата се надуят и станат златистокафяви.
Изчакайте известно време да се охладят хлебчетата и ги извадете от формите, след което сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Кексчета с боровинки, котидж сирене и лимон
- Ягодови мъфини с парченца шоколад
- Перфектните бананови мъфини
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Мъфини в кошничка от хляб с бекон, яйца и кашкавал
- Мини шоколадов чийзкейк без печене
- Мъфини с карфиол, бекон и крема сирене
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Кето мъфини с кокосово брашно и шоколад
Коментари към Пухкави хлебчета с царевично брашно